UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 27, 2011

kenapa tak cari penyelesaian yg lebih baik?

Salam.

Ini entri khas untuk someone. Yg lain nak baca n emm.. Ambil apa-apa nilai yg baik pun, silakan.

Kita tak suka jadi orang lain, dan kita pun tak suka orang paksa kita jadi orang lain..

Setiap apa yg melanda sekarang ini, semua ujian. Bezanya, kau reti tangani dan bertenang atau kau ambil jalan mudah. Baca hasil tulisan iqbal ni pasal ujian Ilahi, kalau nak lebih faham.



Brothers - It's A Life Of Test 

Hey Brother
Won't You Listen To Me
You're My Brother So Listen Carefully

This Life That We're Living
Wasn't Made For Nothing
Life Is A Test From Allah Almighty

There Are Many Times
When Allah Will Test You
To See If You Will Obey Or Betray

This Life Is A Life Of Test
Need Patience For Success
So Is Your Iman Strong Enough
Or Would You Fail Just Like The Rest

Obey For Allah's Love
Betray Be Sorry For Yourself
When You're Standing Helpless There
In Front Allah The Almighty

Life Is A Life Of Test...Believe It
You Must Strengthen Your Faith...Hey Brother
And Don't You Fail Like Others

Hey Brother
What's There For You To Say
It's Up To You If You Want To Believe Me

Allah Created Us
Give Us Everything
So Be Greatful And Don't Betray

Laugh At Me If You Wish
Say I'm Crazy If You Want
You'll Bite You Your Fingers One day
When You Find Out The Truth

Believe Me Or Do Not
It's A Change For You To Choose
Just Don't You Cry One Day
When It's Already Too Late

You Would Be Sorry
If You Choose To Betray
There Is No One There To Help You

If You'd Follow Allah's Way
You'd Be Safe In Paradise
If You'd Listen To Me
I Could Lay My Mind To Rest

You'd Then Be Happy
There Is No Need To Worry
You Would Live Forever Happy

You Would Be Happy
If You Just Follow Allah's Way



p/s: I'm your friend, mestilah aku nak yg terbaik untuk kau. =)
lagu usah putus asa by akbar ft mirwana pun aku tuju kat kau. hehehe

3 comments:

Anonymous said...

haha..thanks...=)

kalau la bleh buat ko fhm mcm mna situasi yg terjadi..mungkin ko bleh fhm..bukan ak x cari jalan penyelesaian yg lain..dah buat pn n masih mncuba..tp xdpt..skrg apa yg ak buat, cuma ikut nasihat n kata hati ak yg insyaAllah Allah gerakkan melalui istikharah yg ak bt tiap2 hari..

anyway..thanks..=)

hana_aniz said...

huhu. sori kalo tak faham keadaan yg sebenarnya.. insyaAllah.. mudah-mudahan kau dapat petunjuk. cekalkan hati mu. wuu~~

Anonymous said...

tenkiu..nt kalo tgk ak senyum kurang manis tu..jgn la tegur pulak yer...haha..

=)

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik