UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Sep 28, 2011

saya budak mengada-ngada.

Salam.

Tak apa, pendam je sorang-sorang rasa tu. Tak ada siapa nak kisah pun.

Penat dah nak main tunggu-tunggu. Kang bila dok asyik bercakap. Kata terhegeh-hegeh dan tak sabar. Tapi bila tak bercakap, kata kita tak serius pulak.

Hilang terus rasa excited nak kamu gembira!

Tiap malam asyik dok belek. Hati tertanya-tanya..

'agak-agak dia suka tak?'
'agak-agak dia excited tak?'

.........

Fine. Sorry. Aku memang terhegeh-hegeh dan tak sabar. Sebabnya, itulah diri aku yg sebenar.

Sep 27, 2011

malam yg sejuk.

Salam.

Apa khabar kawan-kawan semua? Harap semua sihat-sihat belaka. Peaceee yo! hikhik.

Alhamdulillah. Baru je balik training. errr... Tak adalah baru balik sangat. Habis training pukul 10 lebih tadi. Lepas tu singgah mapley macam biasa. ngeh~

Hari ini sesi training sangat gembira. Sebab apa? Sebab ramai yg turun training. Alhamdulillah. Moga kekal dan bertambah ahli-ahlinya.

Apa nak cerita kali ni ek??

Banyak cerita best. Tapi kebelakangan ni, aku banyak pendamkan buat perkasam. So, dah tak reti nak kongsi dalam blog dah. huhuhu... I am sorry. http://www.emocutez.com

Haa!! I've bought a new phone!! hehehe.. http://www.emocutez.com

Keputusan aku nak beli phone baru ni, banyak sangat tentangannya. Bukan diorang menentang beli phone baru, tapi diorang tentang aku jangan jenis phone yg macam tu. Sedih... Tapi hati dah berkenan walaupun aku tahu risiko yg akan aku alami.

Ingat tak pasal entri yg aku ada membebel pasal saving dan phone?? klik [sini] kalau nak baca. Aku tak beli phone jenis tu. Smart memang smart. Best pun memang best yendo tuh. Tapi bila fikir-fikir balik, yendo tu touchscreen. Susah aku nak taip mesej laju-laju. *fine. alasan je sebenarnya tuh.

Aku tak beli yendo pun. Bukan sebab mahal. Lagipun harga phone yg aku beli ni, sama je dengan harga yendo. Tapi entah, terkenan kat yg lain pulak.

Tadaaaa!!!

Sony Ericsson W20 - Zylo 

Original set. Distributor: Midland. Ngee~~~

Hati sangat berkenan pada SE W8 sebenarnya.. Tapi mahal sangat! Tak ada bajet untuk itu. Lagipun, aku fikir buat apa perhabis duit banyak semata-mata nak beli hanset?? Aku bukan nak bergaya dengan phone yg canggih. Cukup sekadar boleh sms dan buat panggilan. Dapat Zylo ni pun, aku bersyukur. Ada rezeki lebih untuk aku beli Zylo ni. Alhamdulillah. http://www.emocutez.com

Pada siapa yg nak check kalau phone korang tu original ke tidak, boleh rujuk link ini.

ok lah. Berhenti sini dahulu. Nak salin nota jap.

Take care guys!! http://www.emocutez.com

Sep 22, 2011

blog oh blog.

Salam.

Maaf kawan-kawan semua. Mungkin ada yg terkejut masa buka blog aku dalam masa 2,3 hari ni kan? Terkejut tengok blog aku yg menakutkan dan terkilan pulak tengok blog aku diprivatekan..

nah.. Berjaya dibuka semula pada public. :)

Pada siapa yg terkejut dan takut tengok blog aku hari tu, aku minta maaf. Blog kena hack. Kena hack dengan 'hantu' pulak. Scary giler. Nasib baik tak terjerit masa tengok blog hari tu. huhuhu..

Bila dapat tahu blog aku kena hack, aku terus private kan blog ni. Bukan apa, takut benda lain pulak jadi. Takut semua entri-entri habis hilang. Lagi risau, kalau korang yg ada tengok blog aku kena hack hari tu, turut terkena hack sekali... Minta dijauhkan!! Tapi Jijah dah kena hack dengan hacker yg sama. wuu~~
Minta maaf kalau itu berpunca daripada aku.

So, jangan touching-touching dengan aku ya? Bukan suka-suka nak private kan, tapi sementara aja. Nak baik-pulih mana yg boleh dan tukar password segala. InsyaAllah.. 2,3 hari ni, aku akan kembali aktif update entri.

Still guna background yg sama. Tak berkenan lagi nak tukar yg baru. Korang tak kesah kan??


Till then, take care guys!

Sep 20, 2011

semuanya konon. adededehhh

Salam.

2 entries sekaligus. ngaa~

Bila diteliti-teliti semula, banyak entri dalam blog aku pasal perasaan aku je kan? Naaa.. Bosan kan? Tak apalah weh. Ini je cara nak lepas perasaan. Nak cari seseorang, payah pulak. Tak boleh. Segan. *konon dalam blog tak segan ke? berpuluh orang yg baca ni kakak oiiii

Sorry lah sesiapa yg rasa cam bosan dengan blog aku ni. Feel free untuk tidak membaca blog aku. Tiada sebarang paksaan untuk suka dengan apa yg aku taip. http://www.emocutez.com

Apa yg aku cerita dalam blog ni, tak sepenuhnya aku luahkan. Kira cam hanya takat surface je lah. Tersurat cenggitu... Tersiratnya, aku pendam erat-erat dalam hati. Biar berbuku-buku sampai bernovel-novel jadinya. *ini percakapan manusia yg konon sedang moody. gloomy je kejenye.  http://www.emocutez.com

Sebab aku fikir balik, disaat aku konon memerlukan seseorang untuk diluah perasaan ni, aku buat-buat lupa akan kehadiran DIA yg sentiasa berada di sisi aku baik susah, mahupun senang. Allahu Akbar!!

hahahaha.

Now aku gelak sorang-sorang. Macam biol je aku rasa. Time moody cenggini, selalu ayat entri tacing-tacing. Esok-esok, bila dah gembira, pehhhh. Ayat berbunga-bunga!! *bongek ke Haniza??

ok. ok.

Sudah. Lagi banyak yg aku taip, lagi banyak yg aku merapu, dan lagi banyak perkara yg tak sepatut aku taip, aku taip. heeeee  http://www.emocutez.com

ok. Fullstop.



*mumet endas   http://www.emocutez.com

entah apa perasaan yg aku rasa sekarang.

Salam.

Lamer beno aku tak mengupdate eh? huhu.. Maap ler. http://www.emocutez.com

Biasalah blogger. Ada mood pasang surut nya.. Tapi bila moody moody cenggini, laju jek menaip entri. haish. pe daaaa.

Aku moody sekarang. Banyak beno mende aku fikir. Ada 2 perkara yg paling merunsingkan aku sekarang. Aku bagitahu satu jek. Lagi 1, maapp. Aku tak dapek nak cengito. hukhuk.. *konon nak berloghat n.sembilan. tapi cam tak jadik je kan?    http://www.emocutez.com

emm..

emm..

Maap lagi sekali. Tiba-tiba.. Aku rasa aku tak dapat nak cerita... Serius. Tak tahu apa yg aku rasa sekarang... emm.. Tapi apa yg aku nak maklumkan, perasaan yg aku rasa sekarang, bukanlah satu perasaan yg positif... Negatif pun tak jugak... http://www.emocutez.com


Btw, tahniah untuk team regu putera UKM yg join team Malaysia dan dapat pingat emas tu. Tahniah! http://www.emocutez.com




Allahu Akbar!! :(

Sep 5, 2011

manusia sadis!!

Salam.

Niat tak nak update blog langsung, coz tak ada mood nak update.

Tapi bila baca entri kt blog Selamatkan Kucing Malaysia, terasa darah aku menyirap-nyirap.

Kalau lah undang-undang ni benarkan masyarakat menghukum manusia yg tak berperikemanusiaan macam tu, memang aku amik batu hempuk-hempuk kat kepala dia sampai berdarah-darah. Dah tu, kurung dia dalam sangkar, tak bagi langsung dia seteguk air mahupun secubit nasi selama seminggu!! Biar seksa mati perlahan-lahan. Bernanah-nanah luka kat kepala, darah pun tak boleh mengalir dalam badan. Padan muka! Sadis kau manusia!!

Tercarik-carik hati aku tengok keadaan kucing-kucing tu. Sedangkan aku satu family tengok kucing aku sakit, pun dah rasa susah hati gila nak mati, ini kan mati betul-betul. Memang meraung habis lah.

Kesian kucing-kucing tu.. Ya Allah.. Apa lah dosa haiwan kecil tu pada kau manusia? Dia mintak disediakan makan dan minum je. Duit dah diberi. Beratus-ratus pula tu. Susah sangat ke nak bagi makanan dan air? Kucing-kucing tu bukan mintak demand-demand macam manusia. Pizza dengan air coolblog segala ke.. Kau bagi frieskis dengan air paip pun da cukup. Tak kemana pun duit tu pergi. Alahai manusiaaa..

Sumpah kau memang kejam manusia!!
Demmm u!




Popular Posts

Yang menarik