UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Feb 28, 2012

goodnight and sweet dreams.

Salam. 


shhh...!! *jari tunjuk di bibir

















Have a really cozy sleep, little kitten!!

=)





Feb 27, 2012

adults.

Salam.

As a teen, *teen lagi ke Haniza oi umur dah cecah 22 tahun?? aku tak suka tengok



adults arguing

sebab apa?

the situation is kinda freaking scary!

*muka sedih

tak suka. tak suka! :(

tapi somehow

they end up with laugh
they were forgiving each other
and they 'salam' *handshake
a peaceful moment I can say

subhanAllah.. 

they were awesome!!




p/s: sorry ah kalo grammar tunggang-langgang. aku nak jugak 'speakang'! hohoh

we are family.

Salam.

Jarang sangat dah aku meng'update' blog kan?? Bukan tak ada entri yg nak update, tapi tengah belajar berdiam diri (*tak update entri yg berunsur negatif) dan have fun dengan apa yg ada. oh ya. Bersabar juga even kadang-kadang tu, terlepas. adehh.. Sorry..

Baru-baru ni family pencak ber'dinner' di restoran di Bagan Lalang. Ada pantai. Memang seronok. Sejuk mata memandang. Paling seronok, bila semua orang dapat gather-gather. Alhamdulillah. Even tak semua dapat pergi. huhuhu.. =(

Tiba-tiba rasa sayu.. Sayu nak tinggalkan UKM. Kawan-kawan satu kuliah semua excited nak graduasi. Aku? Nak graduasi, nak sangat-sangat. Tapi tak ada rasa excited tu. alahai..

Abaikan yg itu. Looking forward to more sweet memories. xoxo!

Cuci mata sikit jom!


=)

geng-geng bus sekolah. hahaha

mereka yg bajet hot. bluwekk ;P

dengan geng junior kecuali fit! haha

hahaha. seronok!

minah arab yg tersesat dari mana entah.


Banyak lagi gambar, boleh tengok kt fb kalau nak. :)





Feb 24, 2012

masum 2012. nak main!!

Salam.

Apa khabar semua? *giler pe tanya soalan cenggini malam-malam buta ni

Sekarang aku terasa sangat serabut. Sakit kepala dah. Nak menjerit, tapi tak sopan pulak malam-malam ni. Ganggu orang tidur pulak. *sambil tangan dok ketuk-ketuk kepala. konon nak hilang stress.

Masum ni, adalah event yg paling terpenting untuk aku sebagai seorang mahasiswa UKM. Aku dah tahun akhir ok. Aku ulang, tahun akhir! See? Nampak tak tulisan yg besar dan diboldkn??

Masum ni adalah masum yg terakhir untuk aku dan geng tahun akhir perform. Kalah menang, belakang punya cerita. *tapi memang nak sangat menang. emas. berusaha!!

Tahu kenapa beriya aku nak main masum kali ni?

  1. Aku nak main silat puas-puas sebelum memang susah nak main dah! *sebak
  2. Nak create and cherish the moments bersama family pencak silat yg aku sayang! *sedih
  3. Aku nak menang emas kali ni! dan nak tengok UKM jadi juara! *haruslah berusaha keras-keras dulu kan?
Banyak lagi sebab, tapi yg pasti, 3 yg aku mention tu, lagi penting.

Mengimbau..


Masum 2010 (1st year)

orang sibuk lawan dalam gelanggang,
kitorang pulak main 'polis pembunuh'

macam biasa, sesi talk-talk setiap kali habis game



Masum 2011 (2nd year)

mereka lelaki. HOT. hahaha
*hot la sangat

mereka gadis. COMEL. phewwitt!

Masum 2012 (3rd year-last year utk aku)??

Status: pending...




Seriously, gonna miss them damn much!

"The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected.” ~Nicholas Sparks


Setiap kali tengok gambar-gambar lama, tengok gambar karenah-karenah family pencak, hati yg gundah rasa senang. eceh eceh. Sengih dan senyum sorang-sorang. haha. Sampai boleh ketawa pun sorang-sorang...

huhu.. 

ok. Memang terasa sangat geram dan geram dan geram dan geram!

pfftt! I'm off. 

Daa~

Feb 21, 2012

be like the moon.







Be like the moon,
So simple yet so attractive,
So enlightening yet so COOL,
So moving yet so still so quite yet so popular,
So romantic yet so single..









hard to resist. sweet!!

Salam.



Nah untuk korang..








TENGOK!!
muahahaha! http://www.emocutez.com *giler bapak punya jahat gelak tu.

erkk..
Ngee~~

Sedap kan dapat makan? heheh.. lalalala~~ http://www.emocutez.com *menyanyi dgn riang dan gumbira nya.

Ada ni tak bukak-bukak lagi plastiknya. Sayang pulak nak makan. hahaha. *pulak dahh

credit to .... err.. Tak boleh mention nama. Nanti korang jelessss. ngehh~~ http://www.emocutez.com
Tak pasal-pasal pulak, aku kena kejar dengan peminat-peminat dia. mati wooo. http://www.emocutez.com


Thanks a lot sweety. hikhik. http://www.emocutez.com *memang gedik Haniza nih.







Feb 16, 2012

Long time no see ah??

Salam.

hai!! 

Seminggu tak update blog, rasa cam bertahun!! hahahaha.

Orang buzy la katakan.. *buzy la konon
Pagi sampai petang dok memencil diri dalam lab. Malam-malam dok habiskan masa membaca novel yg  bertimbun dan bergelak ketawa tengok 'running man'. Giler.. Pecah perut setiap masa. hahahaha

Sepanjang januari hingga saat ni, memang banyak perkara yg tak best dan best berlaku. Perkara tak best, kita tolak tepi awal-awal. Tak payah nak pening-pening kepala fikir. Perkara best? hohoho. Alhamdulillah.. Berjaya mengubat hati yg lara. eceh eceh.

oh ya. Ingat kt entry sebak sayu sedih? Alhamdulillah. Tak sebak sayu sedih dah. Tapi ceria, terharu, gembira. Syukur juga! Paan dah beransur pulih dengan baik dan sihatnya! SubhanAllah! Bff aku tu memang kuat dan tabah. Juga hasil keberkatan doa kita bersama. Terima kasih kawan-kawan.

Tapi ada juga kesedihan.. Abang kepada salah seorang junior silat aku telah kembali ke rahmatullah petang tadi. Mohon sedekahkan al-fatihah untuk arwah abang beliau.. Doa aku, moga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan para solihin.. Aminn.. Moga beliau dan keluarga tabah dan kuat menerima dugaan ini.. MasyaAllah..

emm..

Dah lama aku tak balik rumah.. Last balik ipoh tahun lepas, masa raya haji.. pehhh. Memang lama! Tapi.. Jeng jeng jeng! My parents datang bangi la! hohoho..

Disaat-saat kerinduan.. Akhirnya ketemua juga. cewahh! Thanks mak abah! Walaupun memang kebetulan sangat diorang datang sini, tapi I will always cherish the moments spent with them! Nak balik rumah, memang payah la kan. So dah datang, grab the chance la~ hohoho

Tiba-tiba teringat kata-kata member time dalam lab pagi tadi,

"dah anak daranya yg sorang ni liat nak balik rumah, haaa.. datang sini teruslah.."

pehh.. sentap kejap. tapi memang betul pun. hahaha

Feb 9, 2012

februari

Salam.

Februari. Ada apa??

huhu.. Banyak perkara aku nak update. Lagi-lagi peristiwa yg berlaku januari lepas. Tapi, tak perlu lah kot. Hilang mood dah.

Kita sembang pasal lain ok?? :)

Sebelum tidur, jom berkenalan dengan orang yg lahir dalam bulan Februari ni. Hasil kajian Dr. Fadzilah Kamsah. *aku yakin ramai yg tahu dah. tapi saja nak share-share lagi.

  • Berfikiran abstrak
  • Suka kan benda yang realiti dan abstrak *agree!
  • Inteligent, bijak dan genius *nampak benor nipunyee
  • berpersonaliti yang mudah berubah
  • mudah menawan orang lain *entah ler. kalo betul, dah ada someone dah sekarang ni
  • agak pendiam, pemalu dan rendah diri  *yg ni bukan kot. huhu.. =(
  • jujur dan setia pada segalanya *setia? op kos!
  • keras hati untuk mencapai matlamat
  • tidak suka dikongkong
  • mudah memberontak jika dikongkong
  • suka kegiatan lasak
  • emosinya mudah terluka dan sangat sensitif *mungkin pada sesetengah perkara je. 
  • mudah mempamerkan marahnya *memang tak boleh nafi. =(
  • tidak suka kepada benda remeh temeh
  • suka berkawan tapi kurang mempamerkannya
  • sangat berani dan suka memberontak *sangat tu tak la.. berani je
  • bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikanya
  • pemerhatian yang tajam
  • suka hiburan dan sukan
  • suka benda yang bersifat seni
  • sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran
  • berkecenderungan kepada benda yang tahyul
  • amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros *oh.. betul betul.
  • belajar untuk mempamerkan emosi *tak payah belajar. memang expert dah.

haaa. Mana yg bold tu, memang diyakini 100%. The rest, aku tak tahu.


Korang macam mana pulak??


Popular Posts

Yang menarik