UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 29, 2012

demi kejayaan dan kesatuan hati bersama.

Salam.

These very-coming-soon pencak silat masum 2012..

Mungkin ada yg tak senang dengan tindakan aku yg macam berlagak ketua dan pandai-pandai buat keputusan sendiri memandangkan siapalah aku dalam pasukan ini.

Firstly, i am sorry. Tapi terpaksa jugak buat selagi tiada yg nak ke hadapan untuk 'guide' rakan-rakan sepasukan yg lain.

Demi kejayaan dan kesatuan hati-hati ini, aku akan

pekakkan telinga pada tujahan bicara yg berbaur amarah, benci..
butakan mata pada perilaku yg mencarik, melukakan hati..

tambahan lagi,

aku akan tegas di setiap butir bicara, perilaku selagi masih ada yg menyokong dan bersatu dengan empunya hati demi menuntut sebuah kemenangan yg dicari dan didamba-damba selama ini.

UKM~!!! hooohhhh!!



pfft. Menyampah pulak aku dengan ayat sastera-tak-jadi aku tu. buahahahahaha

Tapi aku memang serius kali ni, damn serious. Pada rakan sepasukan yg bersama berdiri dengan aku, mari berusaha meraih kemenangan.!

Tapi pada yg masih nak cipta beribu helah dan alasan, aku tetap juga akan berkeras. Take it or leave it.

Pada rakan sepasukan yg sudah pun di tahun akhir, sibuk denga kerja tesis yg menguji mental dan fizikal, tapi masih mahu berjuang bersama, ayohh! Kitalah mahasiswa, kitalah atlet harapan universiti.

erkk. eceh eceh. Ayat aku tu macam hiperbola sangat kan?? hahaha. Tapi memang itu pun yg aku maksudkan.




Masum 2012.

Gonna be my last moment with friends dan UKM tercinta..

Moga Allah permudahkan segala urusan untuk aku dan sahabat yg lain. aamiinn!

Apr 26, 2012

quotes #3

Salam.


Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW, bersabda: 
“Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. 
Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat. 
Barang siapa yang menutupi aib seorang muslim, pasti Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat.
 Allah senantiasa menolong hamba Nya selama hamba Nya itu suka menolong saudaranya”. 
(HR. Muslim)













quotes #2

Salam.




You are responsible for how you feel no matter what so one does to you.
Remember, you are always in control of your thoughts so choose to feel confident and adequate rather than angry and insecure.




Apr 10, 2012

sorry derr..

Salam.

aduhh. aduhh.

Rasa sakit mata bila tengok gambar-gambar tu.
ok.. Kata-kata di atas langsung tidak berbaur cemburu.
Sila . jangan . salah . faham .

Pengkid.
Lesbian.
Tomboy.

Naaaa. Kenal golongan-golongan atas tu?

Mereka . adalah . p.e.r.e.m.p.u.a.n.!
*for those yg konpius dengan golongan-golongan ini.

Pity on them.
Shame on them.

Sorry to say ye. *tuju khas pada yg diboldkan.

Kau dress-up la macam mana pun, kau still tak boleh sembunyikan kekuasaan Allah swt. Terang, jelas lagi nyata. Tak payah nak kena suluh-suluh dah.

Rambut dan pakaian semua dah macam lelaki, tapi bila snap gambar.. Muncung itik dan pose macho-gedik jugak yg kau tunjuk.

Bajet la kau hensem, kacak, tampan bergaya macam mana pun, bila bab tandas awam, tandas perempuan jugak yg kau masuk.

Jadi atlet sekolah/kolej/universiti, bangga dengan pencapaian yg cemerlang.. Tapi tengok-tengok, tittle 'olahragawati' yg kau dapat.

Bila update status, ayat nak control-macho-jiwang-sensitif la konon. Sebijik macam perempuan. eh, memang perempuan pun la!

Bila kena tunjuk ic, bajet muka hot.. tapi nama, polan BINTI polan.

Tiap-tiap bulan mood mesti swing sebab kau kena pakai 'pampers' kan??





ok. Fullstop.

Mari kita istighfar banyak-banyak.

Doa jauhi ahklak buruk:

“Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari akhlak yang tidak baik, begitu juga dari perbuatan dan keinginan yang mungkar.”




p/s: sikit harsh kan?

Apr 5, 2012

wahai hati yang dirundung duka.

Salam.



Antara
kasih seorang ayah..
dan sayang seorang abang..
aku kini berada ditengah-tengahnya..

Tersepit. Teronta-ronta.

Allah.. berat sungguh apa yang aku rasakan kini..

Tersimpan. Terpendam.

Bertabah dan bersabarlah wahai hati-hati yg dilukai.
Kamu (hati) yang aku kasihi dan rindui..

ya Rahman..
Satukan dan eratkan kembali ikatan hati-hati ini.
Penuhilah ia dengan cahaya RabbaniMU yang tidak kunjung malap..

ya Mukmin..
Lapangkan hati-hati ini dengan limpahan iman dan keindahan tawakkal kepadaMu..
Hidup suburkan hati-hati ini dengan ma'rifat tentangMu..

ya Ahad
Perkenankanlah permintaan ini.
kepadaMU ku berserah
dan kepadaMu ku berharapkan pertolongan.





p/s: I love us. 

sekarang, terpulang kepada hati itu untuk menghakimi hati ini.

Popular Posts

Yang menarik