UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 8, 2011

something wrong.

Salam.

Curi masa korang sedikit.

Banyak dah study? Mesti ada yg dah study banyak dan ada juga baru nak study. Tak apa. Tak apa. Dimana ada usaha, disitu ada kejayaan. Ye dak?

Yg jadi isu kat sini... I mean, isu yg terjadi pada diri aku la. Orang lain aku tarak tahu. Rasa macam dah study.. Bukan maksud aku banyak dah study. haishh! Hebat betul la cik Hana_Aniz ni banyak dah study. Tak ada maknyanya! ok ok. Balik semula pada isu tadi. Aku dah study untuk beberapa topik subjek ni. Tapi masalah nya... Bila aku try buat soalan past year.. warghhhhhh. Blur terus!!! http://www.emocutez.com

Geramnya!! Bila fikir-fikir balik, rasa macam tak payah study pun tak apa! Sama je boleh jawab ke tidak. huh!
Tengok kawan-kawan yg lain, berkobar-kobar je study. Aku?? Terkial-kial sendiri. erghhh.

mmm..

Apa-apa pun, bak kata cik Ya (coursemate)..

"jangan mengalah sebelum berjuang"

Bak kata cik Mimi@Dayu juga..

"kau study je, sikit pun tak apa. Asalkan sekurang-kurangnya ada input yg masuk. Lama-lama banyaklah. Tak apa. Slow slow."


Yes. Thanks to them dan beberapa yg lain, aku sedang berusaha untuk study walaupun sifat malas itu lebih banyak menguasai diri. InsyaAllah.. Mudah-mudahan, rajinkan lah aku nanti. http://www.emocutez.com

Aku tahu, bila bab nak cemerlang dalam pelajaran ni, semua fikirkan harapan mak abah. Tu yg jadi titik tolak dalam proses pembelajaran kita. Betul tak? Aku pun macam tu. huhu. Abah dah kecewa sangat dengan prestasi aku sekarang. Mana tak nya. Dia dah start suruh aku stop aktif sukan dan fokus pada pelajaran. Kalau dulu, abah lah tulang belakang bila aku aktif bersukan. Abah yg sentiasa bagi support sepenuhnya untuk cemerlang dalam sukan. That's why abah tak pernah komplen dulu coz sukan n pelajaran aku boleh manage dengan baik. Tapi, sekarang?? Ayat 

"stoplah sukan tu, guna masa sepenuhnya untuk pelajaran pulak"

sentiasalah disebut-sebutnya. Kecewa sungguh aku.. oh man! Sukan dan Haniza memang tak boleh dipisahkan. wuu~

Rasa macam salah pula pilihan aku ambil jurusan sains ni. Patut pergi ambil jurusan sains sukan. haa.. Tak ada lagi nak komplen-komplen. Ruginya lah tak dengar cakap cikgu Aisyah dulu. hukhuk. Tapi semua dah ditetapkan. Aku terima dengan lapangnya. Ini pilihan aku sendiri. So, nak tak nak.. Berusaha!

Ikut pesan abah,

"dalam sehari, wajib mengaji. biar pun satu helai muka surat je."

Belajar boleh, berfesbuk berjam-jam leh.. Takkan mengaji yg sekejap tu tak boleh? haaa..

erkk. Ok abah. Anis start dari mula ye??

What ever it is.. Ikhlas dan bersungguh lah dalam menuntut ilmu. Ikhlas yg kita belajar bukan setakat jawab exam cemerlang, fulfill harapan mak abah, dapat kerja baik-baik dan duit berkepuk-kepuk masuk poket.. Tapi ikhlas kita belajar untuk bekalan dunia dan akhirat.

Bersungguh pulak, itu yg menentukan ketetapan hati kita. Once dah berjaya jejak kaki ke menara gading ni, bersungguh lah. Kita antara yg bertuah. Masih ada ramai lagi yg bersungguh nak belajar. So, jangan malas-malas. Malas sikit tak apa. Jangan malas langsung. hikhik

haaa..Selamat beramal cik Haniza! Gigih lah pas ni..


Perbetulkan niat, usaha, doa dan tawakal. InsyaAllah.. Good luck Haniza! eh. Kawan-kawan jugaa. http://www.emocutez.com






2 comments:

K2r~90 said...

ha3x cik ya~radhi kiy mmg smgt bg motivate biler orng ngah down..











same la niza oiii.. aq engat da ok ape aq apal sekali jwb kalkulus satu mende pon aq x eti ,...



haish...



weh gud luk
-maisarah-

munifah said...

hey dear!... gud luck for your final. be strong and banyak2 berdoa, hanya allah yang tahu sejauh mana kemampuan kita, ingat usaha itu penting, but bertawakkal selepas berusaha lagi penting. so cheer up.. ko boleh niza.. chaiyok!! (:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik