UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

May 21, 2017

Things that I regret pt.1

Assalamualaikum.

Bila kita dah semakin dewasa, kita dah lebih banyak berfikir.

Baik ke aku buat sesuatu?
Apa akibat buat begitu?
Ada manfaat ke?

Dan setiap kali aku bersama dengan keluarga aku, atau lebih tepat lagi bersama dengan mak abah aku, banyak perkara aku fikir.

Mostly on something the do's and dont's setiap kali nak berbicara dan buat apa-apa sebarang tindakan. Tapi lagi selalu jadi perkara yang banyak buat aku regret. Which is, melawan cakap mak abah.

Baru-baru aku ada termenonton satu video dalam instagram. Berkenaan keutamaan kita pada seorang wanita. Dalam video tu tuju pada orang lelaki. Tp aku yang perempuan, sedikit sebanyak rasa terkesan.

Contoh yang diceitakan dalam video tu. Sewaktu kita  bermain telefon, whatsapp boyfriend atau girlfriend, pada masa yang sama emak memanggil nama kita untuk minta pertolongan. Apa yang selalu jawab?

"Kejap mak". Dan kemudian menyambung semula bermain telefon.

Betul ke tidak?

Disaat itulah tanda yang kita meletakkan hati kita, keutamaan kita kepada orang lain dan menjadikan ibu kita sebagai orang yang kedua.

Is that a good thing?

NO.

Rasulullah saw pun dah menegur, even menjawab dengan sepatah perkataan "ah" sahaja sudah mendatagkan dosa. Inikan pula "kejap".

Allah. Jauhilah aku dari menjadi pendosa tegar.

Dec 5, 2013

hati oh hati.

Assalamulaikum.

duhai hati yg sentiasa dibolak-balikkan. berteguh lah kamu. alahai..

guys, pray for Kuantan.

tiba-tiba.. hahaha

tadi dengar cerita dari kawan pasal family dia di Kuantan. Allah.. berat berat. moga family dia dikurniakan kesabaran dan ketabahan menghadapi situasi gawat macam tu. teruk sangat dah kot. paras air sampai ke leher katanya.. barang keperluan yg ada dalam rumah, habis semua ditenggelami air. :'(

bersyukurlah kita masih bersenang-senang gini. *elok pulak lagu erti syukur by UNIC sekarang tengah main kat laptop. memang feel sungguh. alhamdulillah alhamdulillah.

macam mana la keadaan family yg duduk beramai-ramai kat sekolah. selesa tu, tak payah cakap lah kan.. confirm tak nye. Allah.. dapat pulak family yg ramai anak-anak kecil. macam mana tu? doa sahaja aku dapat panjangkan untuk mereka. moga jauh dari segala kemalangan, kecelakaan mahupun kecederaan. bertabah, bertabah dan bertabah lah.

tapi, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. hmm...

oh oh.

pukul 1.00 pagi sudahh.

tamat di sini sahaja. daa~

hati oh hati. be strong!!

Dec 4, 2013

crazy little thing called love.. P'Shone!

Assalamualaikum.

hey hey hey! ingat lagi tajuk tu? hehe. berapa kali daa aku update entri berkaitan tajuk ni. itupun kalau kome perasan la. kehkeh..

ni nak menghapdet lagi coz.. P'Shone a.k.a Mario Maurer yg hensem dan comel tu, birthdaynya hari ni! tau ni pun coz kebetulan like fanpage nye kat facebook. wohoo~!



Nama popular: Mario Maurer
Tarikh lahir: 4 Disember 1988


ada berdarah hidung tak tengok hensem sangat? kekeke. please don't mind dengan perangai aku yg gedik ni. biasalahh. peminat kipas-susah-mati selebriti yg hensem comel cenggini.

siapa yg belum tengok cerita ni, wajib la menontonnya. kelakar, heartbreaking tapi sweet jugak. hehehe. boleh nampak tak aku tersengih-sengih sekarang?? ngaaa






















Popular Posts

Yang menarik