UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Loading...

Feb 28, 2014

terduduk. tersungkur.


rebah.

aku cuba mencari kembali kekuatan yg hilang..

Allah.. betapa Engkau Maha Berkuasa setiap segala sesuatu.. Allahu akbar

ku akur
ku pasrah
ku redha..

tapi, apakah sebenar-benarnya
redha ini ya Allah?
pasrah ini ya Allah?
dan akurkah aku yg sebenar-benarnya pada takdirMu ini ya Allah?

Allah..
Allah..
Allah..

aku tak kuat
aku tak mampu 
aku lemah, ya Allah!

apakah tangis ini akan berhenti?

ampunilah dosa-dosaku..
ampunilah dosa-dosa orang-orang yg ku cintai..



Its not when the tears come that you should worry. It’s when they dry up.
— Yasmin Mogahed

Dec 5, 2013

hati oh hati.

Assalamulaikum.

duhai hati yg sentiasa dibolak-balikkan. berteguh lah kamu. alahai..

guys, pray for Kuantan.

tiba-tiba.. hahaha

tadi dengar cerita dari kawan pasal family dia di Kuantan. Allah.. berat berat. moga family dia dikurniakan kesabaran dan ketabahan menghadapi situasi gawat macam tu. teruk sangat dah kot. paras air sampai ke leher katanya.. barang keperluan yg ada dalam rumah, habis semua ditenggelami air. :'(

bersyukurlah kita masih bersenang-senang gini. *elok pulak lagu erti syukur by UNIC sekarang tengah main kat laptop. memang feel sungguh. alhamdulillah alhamdulillah.

macam mana la keadaan family yg duduk beramai-ramai kat sekolah. selesa tu, tak payah cakap lah kan.. confirm tak nye. Allah.. dapat pulak family yg ramai anak-anak kecil. macam mana tu? doa sahaja aku dapat panjangkan untuk mereka. moga jauh dari segala kemalangan, kecelakaan mahupun kecederaan. bertabah, bertabah dan bertabah lah.

tapi, berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. hmm...

oh oh.

pukul 1.00 pagi sudahh.

tamat di sini sahaja. daa~

hati oh hati. be strong!!

Dec 4, 2013

crazy little thing called love.. P'Shone!

Assalamualaikum.

hey hey hey! ingat lagi tajuk tu? hehe. berapa kali daa aku update entri berkaitan tajuk ni. itupun kalau kome perasan la. kehkeh..

ni nak menghapdet lagi coz.. P'Shone a.k.a Mario Maurer yg hensem dan comel tu, birthdaynya hari ni! tau ni pun coz kebetulan like fanpage nye kat facebook. wohoo~!



Nama popular: Mario Maurer
Tarikh lahir: 4 Disember 1988


ada berdarah hidung tak tengok hensem sangat? kekeke. please don't mind dengan perangai aku yg gedik ni. biasalahh. peminat kipas-susah-mati selebriti yg hensem comel cenggini.

siapa yg belum tengok cerita ni, wajib la menontonnya. kelakar, heartbreaking tapi sweet jugak. hehehe. boleh nampak tak aku tersengih-sengih sekarang?? ngaaa






















Popular Posts

Yang menarik