UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 30, 2011

tak suka packing barang.

Salam.

Ramai dah balik, dan ramai juga kelam-kabut packing barang simpan dalam stor. Yelah, hari ni last simpan barang. Mana tak nya.

cam gini lah rupa aku tiap kali time kena packing
pic, credit to mr google

Aku cukup nyeee lah tak suka packing-packing barang ni. Tak reti nak packing macam mana. Banyak sangat nak packing nye. Selalu macam tu. Akhirannya, aku give up. huh.

Kalau time asrama dengan matriks, mak or along yg tolong packing kan. huhu. Gila malas kan aku nih? Adehh.. Bukan malas lah. Tak reti!! Mak dengan along je yg reti kemas elok-elok, lipat cantik-cantik.

Biasa masa first day masuk asrama tu, tak kira la time sekolah, matriks or kampus, mak dengan along gak yg tolong susun pakaian aku dalam almari, pasang cadar, sapu bilik. Aku tolong sikit-sikit je. Kalau bab-bab kemas pakaian dalam almari, aku minta along buat. Lipat-lipat baju masuk dalam beg, mak yg tolong buat. Iron kan baju kurung aku pun, mak yg tolong buat. huhu..

Rindunya kat mak..

Sekarang aku sedar.. Aku dah dewasa. Umur 21 tahun dah pun. Tak boleh nak mintak-mintak orang lain buatkan. Semua kena buat sendiri. adehh.. Tapi, kadang-kadang, mintak tolong juga. Lagi-lagi kalau along datang kolej aku. Mesti mintak dia kemaskan. hehe..

Bab lipat baju masuk kan dalam beg, err.. Itu aku still lagi mengharapkan mak. Tak tahu nape. Bukan aku sengaja susahkan mak. Tapi, aku rasa kasih sayang mak ada kat situ. Kadang-kadang aku tak mintak pun. Aku just kumpul baju-baju aku dan longgok atas beg je. Konon nak lipat kejap lagi (*rehat-rehat dulu). Tengok-tengok mak dah tolong lipatkan masuk dalam beg. huhu.. Terharu. I love you, mak!!

Memang aku malas sikit bab packing ni, tapi aku memang sengaja minta mak dengan along buatkan. Gembira ada orang tolong dan rasa lagi gembira sebab aku tahu diorang sayang aku. Macam mana ye nak cakap? Perasaan tu kadang-kadang boleh buat aku tersayat hati..

Dah besar ni, aku lebih appreciate dengan apa yg family aku lakukan. Yelah, time kecik dulu kan perasaan dengki tu banyak je. Minta tolong iron kan tudung pun malas. Sekarang, kalau mak, along or adik-adik lain mintak tolong, aku cuba mengikhlaskan diri buatkan. Tapi, keutamaan pada mak, abah la. Never say no to them. Even kadang-kadang tersay no. erkk.

2 comments:

Hans Ismail said...

hoi.,..mls gile ko erk...haha...
tp rindu nk blk..huhu

hana_aniz said...

haha. aku malas bila mak n along aku ada je. kalo sorangg2 ni, rajin la. lalala~

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik