UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Oct 26, 2011

Every HUSBAND should read these:

Salam.



"Love her …when she sips on your coffee or tea. She only wants to make sure it tastes just right for you.

Love her…when she "pushes" you to pray. She wants to be with you in Jannah (Paradise).

Love her…when she asks you to play with the kids. She did not "make" them on her own.
...
Love her...when she is jealous. Out of all the men she can have, she chose you

Love her…when she has annoying little habits that drives you nuts. You have them too.

Love her…when her cooking is bad. She tries.

Love her…when she looks dishevelled in the morning. She always grooms herself up again.

Love her…when she asks to help with the kids homework. She only wants you to be part of the home.

Love her...when she asks if she looks fat. Your opinion counts, so tell her she's beautiful.

Love her…when she looks beautiful. She's yours so appreciate her.

Love her...when she spends hours to get ready. She only wants to look her best for you.

Love her…when she buys you gifts you don't like. Smile and tell her it's what you've always wanted.

Love her…when she has developed a bad habit. You have many more and with wisdom and politeness you have all the time to help her change. Love her…when she cries for absolutely nothing. Don't ask, tell her its going to be okay

Love her…when she suffers from PMS. Buy chocolate, rub her feet and back and just chat to her (trust me this works!)

Love her…when whatever you do is not pleasing. It happens and will pass

Love her…when she stains your clothes. You needed a new thobe (kurta) anyway

Love her…when she tells you how to drive. She only wants you to be safe.

Love her…when she argues. She only wants to make things right for both

Love her…she is yours. You don't need any other special reason!!!!

All this forms part of a Woman's Character. Women are part of your life and should be treated as the Queen.

The Messenger of Allah (peace be upon him) advised concerning the woman:

• Treat the women well.

• The best of you are those who are the best in the treatment of their wives."




Oct 22, 2011

bengang tak tentu hala

Salam.

Ramai dah tengok movie Real Steel lakonan abang tough aku tu kan?? klik [sini] untuk review.

Movie tu sangat best kan? kan??

Aku tahu sangat best.

Ramai kawan-kawan aku dah tengok. Aku je tak berkesempatan lagi. Patutnya dah dapat tengok dah, tapi sebab seseorang yg dok komen movie tu kurang best dan slow, plan tengok movie Real Steel terus bertukar tengok Three Musketeers.

Bengang bengang!  http://www.emocutez.com

Nasib baik movie Three Musketeers tu best! Tapi pokoknya, aku tetap rasa bengang!

Bengang sebab apa?

Bengang sebab ada orang dok komen tak best kat movie yg aktor tough aku berlakon. pehhh. Sentap je.

haih.

Sabar sabar.

Kalau tak suka tengok movie action macam tu, jangan di tengok! Lepas tu, boleh pulak komen tak best...  http://www.emocutez.com

 eh eh.

Yg kau nak bengang sangat ni, nape Haniza. Sekeh kepala nak??

heeeeeeeeeeee.


http://www.emocutez.com


ok. Tak bengang dah.

Oct 19, 2011

berdoa.

Salam.

Kebetulan aku ada terbaca, jadi aku nak kongsikan dengan korang semua.


Waktu-waktu mustahab berdoa


  1. Ketika hujan.
  2. Ketika hendak memulakan solat dan selepas solat. 
  3. Ketika menghadapi musuh dalam peperangan. Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud: "Berdoalah saat doa itu diperkenankan Allah; pada saat bertemu tentera-tentera (berperang), ketika hendak mendirikan sembahyang dan ketika turunnya hujan." ~hadis mursal yang diriwayatkan oleh Imam al-Nawawi dalam al-Azkar)
  4. Waktu antara azan dan iqamat.
  5. Ketika iktidal yang akhir dalam solat.
  6. Ketika sujud dalam solat.
  7. Ketika khatam al-Quran (30 juzuk).
  8. Sepanjang malam, terutamanya di sepertiga malam yang akhir dan pada waktu sahur.
  9. Sepanjang hari Jumaat. kerana mengharapkan bertemu dengan saat ijabah (saat diperkenankan doa) yakni antara terbit fajar hingga terbenam matahari pada hari Jumaat.
  10. Antara waktu Zuhur dan Asar dan antara Asar dan Maghrib.



Rujukan: Solusi isu no. 28

Oct 15, 2011

judge a book by its cover??

Salam.

Kenapa ya??

Time perempuan bergaya biasa.  Masih nampak kesopanan dan keayuan nya, cantik pun cantik.. dan suka sangat-sangat pada kamu. Lelaki buat tak endah je.

Kenapa ya??

Bila saat perempuan tu dah semakin bahagia dan nampak semakin cantik, semakin berseri, mempunyai seseorang yg disayangi selepas kamu mengecewakannya, lelaki baru nak perasan.

Kenapa ya??

Kamu kaum adam, suka judge a book by its cover ye?

Perempuan dah semakin cantik, berseri dan bahagia.. Baru nak timbul penyesalan dalam hati kamu wahai lelaki??

Too bad.

Perempuan boleh tunggu dan setia. Tapi ego kamu lelaki, musnahkan segalanya. Jadi, jangan tanya kenapa jika dia sudah berpaling dari kamu.










p/s: rasa tak puas hati bagi pihak BFF. 

Oct 13, 2011

mood: waiting and missing

Salam.

Ok. Saje nak menggedik layan perasaan pagi-pagi buta nih. lalala~~


and I'm still waiting for you to text me.  -.-


I like you so much it hurts. @_@

Engko layan perasaan dengan siapa ni Haniza??

Entah sape-sape ntah! pfftt!!




p/s: mood bengang sebab tak boleh nak tulis lebih-lebih. ;(


Source: book of quote

Oct 10, 2011

Bunga-bunga Cinta

Salam.

Aku dah jatuh cinta.

hahahaha.

Jom layan lagu nih!!



* tak pernah terlintas di benakku
saat pertama kita bertemu
sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
harum dan merekah

** tulus hatimu buka mataku
tegar jiwamu hapus raguku
membuncah di hati harapan dan suci
menyatukan janji

reff:
bunga-bunga cinta indah bersemi
di antara harap pinta padaNya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
berpadu indah dalam mihrab cinta

repeat **
repeat reff
repeat *

memboncah di hati harapan dan suci
dalam mihrab cinta







Source: lirik lagu Indonesia

Oct 8, 2011

Kenali Wanita

Salam.

Sekadar perkongsian. Kalau tanya mak korang pasal unsur-unsur ni, mesti mak tahu. Ini petua orang tua-tua Melayu dulu-dulu kalau nak mencari menantu.  hahaha.

Macam kelakar je kan?Tapi bila aku tanya mak aku, dia tahu pasal-pasal ni. Bukan nak suruh korang percaya, tapi just untuk panduan mengenali diri. Lelaki pun boleh belajar.

Tapi ingat, tak semua perempuan macam ni. Kena tengok jugak faktor-faktor secara saintifik nya. Dia punya hormon segala, DNA sequencing nya laa.. Haaaa

Tak mengapa. Layan je~~


gambar google je


Jenis-jenis unsur:
a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas

WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR
1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API
1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah-ubah


gambar google jugak.




p/s: aku google je info-info ni. so feel free nak share. bukan milik aku pun. ;)

Oct 7, 2011

si Sasa kembali beraksi. whoaa!!

Salam.

Yaaaah!! Excited aku nak tengok movie nih. Hero aku berlakon wehh. Sasa sungguh!! hikhik.


nampak tak nama hero aku tertulis besor-besor kat bahagian atas poster tu? ngaaa~~


uncle Hugh ngah berlatih dengan robot dia. hehe


Nak tengok!! Tak tahu lagi sama ada tengok wayang or download je. 

hohohohohohoho yeahhhhh~~~


dapat vote 'sexiest man alive' kot!! pehhh 


sasa sungguh uncle Hugh ni. phewwiitt!!


rambut panjang pun masih sexy.
*berdarah hidung. erghhh


hahahahaha.


Oct 3, 2011

makhluk Tuhan paling comel. auwww!!

Salam.

Naaa.. Banyak sangat entri pasal makhluk Tuhan ni. hikhik

Nak rasa gembira, ketawa dan senyum tiba-tiba.. naaa.. Tengoklah makhluk ni. Dapat main dengan dia, subhanaAllah.. Cerah dan ceria je rasa hidup ni!

Tapi kalau rasa nak meraung, emo, sedih dan menangis tiba-tiba.. naaa.. Tengoklah jugak makhluk. Teringat je pun dah boleh rasa sebak. Belum lagi kalau ada depan mata. Dah deras air mata ni.. Suram hidup jadinya..



alololo. rasa nak peluk n cium je kan??

kami kawan baik, ok!


saya sayangg awak!


apa pandang-pandang??

Hahaha. Aku tahu korang dah sengih-sengih. Ketawa pun ada kan?? hikhik.

See? Ceria dah rasanya. 


Tapi...

dia pijak anak anjing tu sampai mati.


haiwan yg didera

haiwan yg didera


haram jadah diorang ni pergi lapah kulit harimau tu!

Sebak? Menitik air mata??

Aku tak berani nak letak gambar-gambar yg lebih ekstrem. Masa google gambar-gambar tu pun, dah bergenang air mata aku.. 


Ya Allah... kesiannya tengok diorang nih..


Popular Posts

Yang menarik