UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 27, 2011

keep on smiling.

Salam.

Petang tadi aku teman Jijah pergi beli makanan untuk jamuan batch dia. Mula-mula pergi pergi beli kerepek@keropok kat kampung Sungai Buah. Then, pergi beli kek dekat area pkns bangi.

Nak dijadikan cerita pasal keep on smiling ni.. Eh. Cerita ke? ahh. Apa-apa je lah..

Masa on the way nak balik, jalanraya dekat area dengkil (kg. sg. buah kat area situ), macam jalan dalam kampung. 2 lane. Suasananya pun macam best je. Nak kata jalan nye buzy, tak lah juga. Tapi ada la kereta dan lori lalu-lalang. Masa ngah layan mata ni tengok kiri-kanan jalan yg banyak pokok-pokok hijau (lepas hujan, pokok nampak lebih segar dan berseri <---- macam apa je. hahaha), Jijah nampak sepasang angsa ngah berjalan terkedek-kedek tepi jalan.

hahahaha.. Comel sungguh!!

2 ekor angsa. Seekor putih n lagi seekor kaler hitam. Yg putih tu besar dan hitam tu saiz kecik sikit je dari putih. Hitam tu dok mengekor je dari belakang.

Tak tahu kenapa bila tengok 2 ekor makhluk yg comel dan cantik tu, tak berhenti-henti aku senyum. comel sangat. Tak peduli langsung dengan kenderaan yg lalu-lalang situ. Macam dating berdua je. hikhik

Senang sangat aku tertarik dengan karenah haiwan sekarang nih. huhu.. Cicak main aci kejar dengan lalat pun aku tengok. huhu..

gambar dari google je.

well.. Aku kan bakal zoologist. (amin.. doakan! insyaAllah..)

2 comments:

cleo said...

amin ~

hahahahaha..niza, siyes..sgt cumil mike bdua tu..tkejut pn tkejut, suka pn suka..haha
sgt x bleh blah dua ekor makhluk Allah tu jenjalan berdua, buat tak reti je kat keta lori lalu lalang..haha

sazaku said...

senyummm sokmo :D

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik