UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Mar 30, 2012

movie preview: happy feet 2

Salam

Seriously guys, you have to watch this movie. Awesome~!!




Lame. Aku tahu. Cerita ni dah lama keluar kat cinema, tapi aku pulak baru terkial-kial nak tengok.  but hey..! Akhirnya aku tengok gak kan?? hohoho..



Carmen: Ramon.. I can't believe you did this!
Ramon: How could I not?
Carmen: But down here, we're doomed
Ramon:  A thousand lifetimes up there is nothing to this one exquisite moment by your side.
Carmen: why..??
Ramon: You are my world entire..
Carmen: You're beautiful..
Ramon: only on the outside..
blaa.. blaa.. blaaa..

Hahahahaha.. Tu antara dialog yg kelakar+romantik bagi aku. hikhik. Sumpah lawak!

Aku tak mahu ulas banyak-banyak. Just nak beritahu, jalan ceritanya bagus. Banyak lessons yg boleh diambil. Serious. Semestinya, korang akan having fun sungguh tengok cerita ni. Comel, touching, lawak, sedih, excited.. Semua pun ada! Sumpah paling comel tiap kali scene anak-anak penguin tu. hahaha!

Boadicea. Erik. Atticus


Gloria
Siapa yg suka dance or singing, happy feet 2 ada lagu best untuk korang layann. Lagu faveret aku time mak Erik, Gloria nyanyi satu lagu nak tenteramkan anak dia.. Menarik lagu ni:










Bridge of Light by Pink

Just when you think
Hope is lost
And giving up
Is all you got,
Blue turns black,
Your confidence is cracked,
There seems no turning back from here

Sometimes there isn't an obvious explanation
Why the holiest hearts can feel the strongest palpitations

That's when you can build a bridge of light,
That's what turns the wrongs all right
That's when you can't give up the fight

That's when love turns nighttime into day,
That's when loneliness goes away,
That's why you gotta be strong tonight,
Only love can build us a bridge of light

When your feet are made of stone
You're convinced that you're all alone
Look at the stars instead of the dark
You'll find your heart shines like the sun

Let's not let our anger get us lost
And the need to be right comes at way too high a cost


Quotes for the day:

If you want it, you must will it! 
And if you will it, it will be yours!


Nice huh?? 



p/s: credit to cik Ya yg bagi movie ni kat aku.

Mar 27, 2012

kosong~ kosong~



Seketika... terfikir.
Sesaat... terlintas.
Sedetik... terasa.

Biarkan mereka berkata-kata.
Biarkan mereka tertanya-tanya.

Pray harder Haniza..
To be a better girl, lady.. a woman..
Perhaps, a good muslimah.
InshaAllah.

No one understand you better more than yourself.
Moreover..
Only HE knows what is in your heart and mind.






Mar 25, 2012

!!!!

Salam.

Sorry ah. Lama giler tak update blog, tup-tup buat tajuk entri cam entah hape-hape. erghh..

Saat ni, apa yg aku nak cakap adalah

"bosan giler hidup!"

jangan terasa ok. Ayat tu aku tuju kat diri aku yg dilanda kebosanan yg teramat walaupun sebenarnya banyak lagi kerja yg melambak harus di buat. *dalam kepala skang, fikir 'tesis oh tesis!!

Tiba-tiba rasa rindu kat geng senior silat.. Paan.. Piee.. Kak Nani.. Amin.. Kak Azie.. Kak Emi.. hukhuk..

Saat malam-malam macam ni, lagi-lagi kalau mana-mana kolej ada buat event, mesej je diorang ajak lepak sekali, confirm on. Tapi sekarang dah tak ada geng yg itu. Semuanya buzy. Aku? Buat-buat tak buzy. bongekk!!

dah! Tak mahu cakap pasal tuu.


oh ya.

Hari ni aku dapat pengalaman buat persembahan@demo silat kat kenduri kahwin. Thanks a lot pada cik Yah sebab bagi peluang pada aku walaupun niat awal tu tak berapa nak ikhlas sebab rasa terpaksa. hukhuk.. Sorry sorry.

Tap berakhir dengan rasa excited bila masa buat persembahan tu, diri ini menjadi artis beberapa ketika. hahaha!

Kelipan cahaya lensa kamera sana sini. Sambil terdengar sok-sek orang yg memuji. Keyakinan jadi 100%!

hehehe.


ok lah.

Peristiwa ke-3 yg best berlaku untuk minggu ni ialah pemilihan kebangsaan selangor (pencak silat). Me having a good time with family pencak! woohooo~~!

Sambil tu dapat kenalan baru dari geng-geng daerah Klang. Diorang semua sangat friendly dan nice. dan err.. hensem-hensem jugak. *whispering. oppsie!! duhh. Aku sekadar cuci mata je. Semua bawah umur kot. hailaaa.. kecewa. *demmm!

Apa-apa pun setinggi-tinggi tahniah pada ganda putera, kak Jun dan semua team-mate yg berjaya bawak balik pingat. Giler ahhh. Hebat sehh!!

Paling excited sekali bila tahu ganda putera dapat emas. Mana taknya, agak sengit kot. Team yg main untuk kategori tu, semua hebat-hebat. Tapi yg pasti, team ganda putera UKM lagi hebat!! Aku berbangga juga dengan team regu baik putera dan puteri. Usaha membuahkan kejayaan. Alhamdulillah!

Sangat rindu nak main regu.. *sebak dan sayu..

Geng olahraga, memang sangat style!! Sanggup aku berhabis suara untuk sorak diorang. Seronok. Excited je tengok diorang fight. wuuhuu~~! tapi part paling benci, bila game jadi bias. huhh!!


The best moment ever with family pencak, time kitorang bercuti di Cameron Highlands! weee witt~~!




tiga dara retro pingitan. eceh eceh.


mereka yg happening dan sporting. :)


hehehe. stylo kn??


family pencak yg sangat-sangat disayangi.
huhu..

Mar 13, 2012

dia sweet and I'm melting.

Me saying,

Roses are red,
violets are blue,
sugar is sweet;
and so are YOU


Sweet boy saying,

Roses are red,
violets are blue;
I am not gonna say much,
just for you.


Me saying,

"Sweet and nice!"


Sweet boy saying,

Roses are red,
violets are blue;
bees need flower;
and I need you.


Me saying,

"Double sweet and nice! hahaha"


Sweet boy saying,

Roses are red,
violets are blue;
I didn't start living until I met you..


My heart saying,

'hamboi! tak tidur malam aku kang.' *sengih2 cam hape je aku dah ni! 


Lastly, sweet boy saying,

Roses are red,
violets are blue;
there is one way to say it right,
that is I love you..


My heart?

puff! melting banyak-banyak. adehhh. habis kena diabetes sebab banyak sangat dapat sweets. hahahaha.
sila-mari-freeze kn hati!!



stop staring at me like that, Dean!
kau buat aku bertambah double-triple cayor je eh!!






p/s: he's my sweet boy. so, stop wondering coz i'm still single. :)

wishing for these stars versi aku.

Salam.

Jangan kata aku jiwang atau entah hape-hape lagi yg berkaitan dengan jiwang.

Aku just budak perempuan sedikit gedik dan mengada-ngada yg semakin meningkat dewasa. HAHAHA.

Layann je lah wehh..



will u marry me?
*i'm blushing! :P



till death do us part. aamiinn!
wee witt~~!!



then, we're having a sweet and precious moment together.
just you and me.



we kiss our children goodnight even if they're already sleep.
"have a really cozy sleep, my little baby."








together we will grow old and..
 loving you always even till the day I have to go.
insyaAllah.. :)





yet, until the wishes and prayers come true...






puteraku oh puteraku.
huhu







pfft. Terasa sangat gedik sekarang dengan budak yg sebaya n lebih tua dari aku. Mesti entah hape-hape je kan aku nih? oh. enaf. enaf.

Lagi terasa segan dengan budak bawah umur (lahir tahun 1991 ke atas) yg baca blog aku nih. adehh.. Sorry dik, akak ekau ni poyo. ;P




p/s: entri berbaur dewasa dan berangan tak sudah ni, hanya akan ada sekali je wujud dalam blog. sorry! tak nak buat dah. segannnnnnn

Mar 12, 2012

game faveret time sekolah dulu-dulu.

Salam.

Hakhak..

Ingat lagi tak game-game ni??




Game tatabahasa. Siapa dapat markah tinggi, dia menang. hahaha





Game picit-picit ni. Selalu je rasa tak puas hati main ni. Dapat masuk satu, keluar pulak satu. Stress stress! Tapi still main even sakit hati. ngeh~





Lawan pemadam. Dulu habis duit beli pemadam murah-murah cam ni, semata nak buat main.
Ada yg siap buat koleksi tu. Macam-macam gambar ada. Aku simpan yg ada gambar sailormoon. Last-last, cikgu rampas hape pun tak dapat. hahahahaha






Oh. Yg ni faveret budak-budak perempuan. Dulu banyak aku beli dan simpan. Tak dapat barbie doll, dapat anak patung kertas pun jadilah. Siap boleh matching kan fesyen yg lawa-lawa lagi tu.





Entah hape nama game ni pun aku tak tahu. Tapi time sekolah, cukup suka main ni. Kalau dapat stick kaler hitam, memang bonus ah kan. Markah tinggi!






Oh. Yg ni faveret game budak-budak lelaki. Habis buku sekolah kena koyak dok lipat-lipat banyak. Hahaha. Budak perempuan ada jugak yg join.






Game yg sambung titik-titik tu. hahaha. Aku suka main dengan member aku time cikgu mengajar kat depan. Tapi, jarang-jarang sekali aku dapat menang. huh!





Banyak lagi game-game yg menarik time sekolah dulu. Rindu..


Aku pelik kenapa budak-budak sekarang dah kurang main. haih.. Dunia dah semakin canggih. Mana yg lama, semakin dilupakan.. :(

Tak kira! Akan aku ajar bakal anak-anak aku nanti dengan benda alah tu semua. Kenangan weh. Kenangan! hahaha




p/s: credit to google untuk semua gambo yg di upload.


Mar 10, 2012

can't get my eyes off you!


tolong jangan tenung saya macam tu bolehh??
auww!
*sambil tutup muka. segan.



kenapa hensem, macho, hot sangat nih??
wuuu~
*hidung berdarah



hehe. mekasih..





p/s: mode budak gedik yg mengada-ngada. sooorrrriiiii

Mar 9, 2012

best quotes.





This is what I mean when I say I love Harry Potter. 
People say that it's just a book. It's not just a book, it's what's behind it. 
Snape taught me people can change
Harry taught me to never give up
Hermione taught me girls are strong and smart.
Ron taught me to be loyal
Voldemort taught me that our past can hurt us and we need to move on.

Mar 8, 2012

dialog girl-boy 1

Girl: nahh. selamat bergraduasi.   *tersenyum menawan sambil hulur beg kertas berisi hadiah

Boy: terima kasih. susah-susah je.   *ayat cliche sambil sambut huluran beg.


Then, masing-masing blahh ikut haluan sendiri.


Mereka pun bermesej-mesejan setelah sekian lama..

Girl: awak ada pakai tie yg saya bagi tu?

Boy: pakai..   *si girl dah tersipu-sipu gembira

Girl: orite.. #ikon smiley. ok tak tie tu? sesuai?    *sekadar berbasi-bahasa sebab rasa gembira

suddenly..

Boy: nape? tak suka eh saya pakai?   *terasa nak hentak-hentak kepala kat dinding!

dengan rasa bengang,

Girl: kalau saya tak suka, saya tak bagi lah!    *demmm. terus campak henset ke katil



pretty little girl become so angry. grrr






p/s: giler emo minah sorang tu. hahahaha

Mar 5, 2012

kegilaan yang gila!

Salam.

Dalam keadaan emosi yg pra-matang ni, aku persembahkan... 

jeng jeng jeng~~!!

Ducati 848 EVO



pehh pehh.

bapak nice giler wehh!!

Bila boleh dapat nih??

mimpi tinggal mimpi je..

haih.. *demmm!

Popular Posts

Yang menarik