UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Mar 23, 2013

insecure

Assalamualaikum..

Masih ada yang bulat lagi mata tu pagi-pagi buta ni? Op kos la kan. Hujung minggu. Kalau sengaja tidur awal tu, tipu sangatlaaa.

Naaa..

Kenapa insecure?

Jangan kecilkan skop fikiran anda bila baca perkataan tu ok? Fikir pasal cinta lettewww. Booo.

Insecure itu wujud pada hamba-hamba Allah yg cantik, berpakaian seksi lagi lahh seksaaa.

Betul lah kan? Ke tak betul?

Fashion is about confidence. Definitely yeahh.

Ada yg tak setuju ke??

Apa yg aku dapat perhatikan, dan mengalaminya sendiri sikit.. yup. Perempuan yg berpakaian seksi, tak yakin dengan diri dia. Atau terlebih yakin dengan diri dia. Rasa megah bila ada mata yg memandang. Terasa diri tu cantik dan err.. dihargai?? Atau suka disiul-siul oleh si adam yg menyiul? err.. #garukepala

Entah.

Tapi, aku pasti. Dia. Insecure. Dia takut ada orang akan judge dia bila menutup aurat. Tak yakin kalau pakai tudung. Takut orang ignore kecantikan dan kemanisan raut wajahnya. Tak pun dia rasa selekeh bila lindung rambutnya yg lembut lagilahh berbau harum. Guna sunsilk la katakannn.. Rambut tak payah rebonding haaa.

I am not judging them actually. Tapi bunyi macam 'judging' kan? Ada lah sikit kot.. Sorry~

Tak mahu. Tak mahu. Tak baik..

Let them be. "Who cares?" Bak kata Rozita Che Wan.

Tapi kata Dr. Harlina pula, "I do care! A lot!".

Aku macam mana pula? "I don't care about the celebrities. pfft! They're just sexyheads."

ehhh. Sudah~~. Boleh ke kata gitu? ngahaha.

Tak boleh. Tak boleh. Tak baik..

Kita sesama muslimat, haruslah prihatin. huhu.

Tapi  mungkin aku dapat buat hanya dengan selemah-lemah iman..

Dan berdoa untuk diri sendiri.. Menjadi muslimah yg lebih baik. Good Luck! :)





p/s: alang-alang ni, nak promosi sikit blog kawan aku, [sini]. jemput lah jenguk. :)


Mar 9, 2013

kolam biru

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, selesai sudah sesi latihan pagi ini. 

Berpeluh didalam air.
Jadi ikan duyung dalam kolam biru.

Ngehh.

1 hour non-stop swimming, maybe 10 minutes spent ambil nafas, but overall, definitely enough untuk otot-otot seluruh badan buat kerja.

Wohoo~!

Rasa tak puas sebenarnya. Tapi memandangkan cik abang sunshine dah mula mencanak naik atas kepala, terpaksalah mengalah kalau tak nak jadi zebra. 

Hukhuk.

Again, I'm glad my swimming skills improved walaupun masih belum mampu diiktiraf jadi pro or expert. Amatur pun tak mampu lagi. Malah, jauh lagi nak dapat status kot. Kalau campak dalam laut, belum tentu tak lemas. Kena masuk swimming class betul-betul, then baru ok. Bukan takat curik ilmu orang. 

erkk.

Yeah. Honestly, belajar berenang dengan budak-budak kecik yg ada swimming class tu. Usha-usha dari jauh, kembangkan sikit telinga instructor dia suruh buat, then try.

Nicee kan?

Selama ni, asyik develop doggy paddle swimming skill je. By the way, itu gaya swimming yg paling senang sekali dan enjoy. Haha. Siapa-siapa yg tak pernah cuba, you should try. Rasanya, itu antara basic swimming kalau tak silap. Boleh google ok? [sini]

Dah reti buat freestyle stroke! yeayy! Lepas ni nak belajar gaya katak, rama-rama dan ikan duyung. err. Pelik pulak. Gaya breaststroke (katak), butterfly n mermaid. haha. Bajet nak stylo dengan english letteww.

euwwww.



Ok la. Nak qada' tidur yg tak sampai 2 jam semalam. huu

Have a nice weekend peeps!


Mar 5, 2013

SADIS : Scarlet, Si Ibu Kucing Yang Sangat Tabah

Scarlett. Itulah nama bagi seekor ibu kucing yang amat berani, penuh kasih sayang dan sanggup menghadapi pelbagai kemungkinan. Mempunyai bulu jenis Calico, ia pernah menjadi tajuk perbualan utama seluruh dunia dalam insiden menyelamatkan lima ekor anak-anaknya daripada dijilat api kebakaran di tempat tinggalnya.

Mengimbau kembali kejadian ngeri itu, Scarlett tinggal di dalam garaj di Brooklyn bersama anak-anaknya. Ketika kebakaran itu berlaku, tiada ahli keluarga tuannya yang berada di rumah kerana mereka semuanya keluar bekerja. Setelah api dipadamkan, anggota bomba dapat melihat kucing itu dengan perlahan-lahan membawa anak-anaknya berusia empat minggu dari bangunan yang telah rentung, hangus dijilat api.

#Ini yang buat aku emo!




Keadaan Scarlett yang hangus teruk sangat menyayat hati. Dalam keadaan telinganya yang terbakar, matanya yang melecur serta melekat dengan hidungnya, dengan penuh kasih sayang dia menyusun anak-anaknya seekor demi seekor agar selamat walaupun keadaan dirinya amat kritikal. Setelah memastikan kesemua anaknya selamat, ia rebah menyembah bumi lalu pengsan tidak sedarkan diri.

Ahli bomba David Giannelli mengambil kesemua kucing-kucing itu untuk dirawat. Akhirnya, setelah dirawat, Scarlett kembali sihat. Namun, parut di muka dan badannya tidak dapat dihilangkan. Selepas daripada itu, Scarlett dan anak-anak diambil semula oleh tuannya untuk dijaga.

Kini Scarlett telah tiada. Kejadian yang berlaku pada tahun 1996 banyak memberi pengajaran kepada kita tentang erti pengorbanan dan kasih sayang seorang ibu walaupun ia hanya seekor haiwan.





p/s: kasih ibu. :)

source: pen patah

entries equal to memories

Assalamualaikum.

Memories are too important.

If I don't write it down, I forget it.

That's why there are such things like diary and journal. Blog juga boleh masuk dalam kategori tu.

Tapi, blog tak ada lah privacy sangat unless kita privatekan.



Apa aku merepek ni? Cakap pasal memories? huh.

Ok2. Aku baru je ronda-ronda blog aku. Bukak balik cerita lama yg aku tulis. Tak sengaja pun. Tapi rasa seronok pula tiba-tiba. Some entries aku tulis, tak ingat pun cerita sebaliknya. Bila baca berulang kali, baru la teringat. Ngehh

Nak tahu apa aku rasa selain seronok baca?

The feelings of each and every entries (memories) that I wrote. Best. Then baca komen yang ada. Senyum sorang-sorang. haha

Mostly friends yg komen. Tapi ada jugak hater. Bukan haters. Boleh tahan jugak kn? Macam popular sangat sampai kena ada haters. pffft!




Baiklah. Lewat malam dah ni. ehh. Pagi dahh

Goodnight peeps! :)

Maafkan atas segala kesalahan saya.

Popular Posts

Yang menarik