UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 19, 2011

bangang!!

Salam.

Lagi sejam lebih aku ada exam, paper genetik mikrob. Tak apa. Curi masa sikit untuk sesi luahan perasaan.

Aku marah ni bukan yg sengaja-sengaja atau tergedik nak marah.. Ini isu yg sensitif! Sensitif ke? Sensitif la kot.

Aku bengang betul dengan pengurusan kolej aku ni. Paling bengang pasal isu yg aku nak bangkitkan kat sini.

Technician (lelaki) masuk ke blok perempuan dengan sangat mudahnya!! Bukan nak bagi notice awal-awal. Ini dah masuk, dah nak dekat dengan bilik air, baru nak terjerit

"ada orang nak buat kerja!" suara lelaki. Di ulang-ulang beberapa kali.

Kejadah apa cam gitu?? Kau sedar tak kat bilik air ada ramai perempuan?? Apa pasal bila dah masuk floor, dah depan bilik air tu baru nak terjerit-jerit ada orang lelaki kat situ? Bodoh ke? Susah sangat ke pihak ofis nak buat pengumuman ada pekerja nak buat pembaikpulihan?? Apa guna PA sistem hah??!! Tak pun at least, beritahu ketua aras atau mana-mana student perempuan, tolong maklumkan pada floor sekian, sekian, ada pekerja lelaki nak masuk.

Masalah ni aku selalu timbulkan sebab kat bilik air tak akan pernah kosong dengan orang. Ada yg tengah mandi, basuh kain or apa-apa je. Tempat public untuk orang perempuan. Bab aurat tak payah aku sentuh la kan. Bila pekerja lelaki tu masuk, tanpa kita maklum akan kehadiran dia, korang rasa apa akan jadi??

These situation memang berlaku pada aku. Aku ada kat sinki time tu, tiba-tiba ada dengar suara orang lelaki betul-betul kat koridor tu. Apa lagi, cepat-cepat la aku masuk tandas, kuncikan diri dalam tu. Nak lari ke bilik memang tak sempatlah.

Bengang gilerr!!

Mana ciri-ciri keselamatan?? Mana-mana lelaki boleh buat macam tu. Lelaki jahat masuk, pas tu buat pengumuman kata nak buat kerja, tapi sebenarnya cari anak dara orang. pehh.. Tak tenteram hidup aku macam ni!

Ini bukan sekolah ye? Ini universiti. Jadual masing-masing tak sama macam sekolah. Pekerja lelaki boleh masuk kat asrama time student tengah sekolah. Tapi, kat universiti? 24 jam berpenghuni!

Aku tanya rumet aku, dia tahu tak ada lelaki ada masuk. Dia cakap tak dengar suara pun. See? Nampak tak bahaya nye. Student yg kat dalam bilik tak dengar bunyi apa yg terjadi kat bilik air. huh. Bahaya weh bahaya!

Sekali lagi mende ni jadi, tak teragak-agak aku nak terjah ofis! Tak mahu dengar cakap aku, PMUKM ada!!

Bikin aku panas betul lah!!




7 comments:

cleo said...

wah wah..ap yg suka hati sgt diorg bt cenggitu? btol, PA system ad ap guna. law takut ganggu student lain sb bising,sgt tak logik. sap la nk marah law buat pgumuman sal benda penting tu? motip la gi bt keje cenggitu..aigoo...

ni dh brpa kali dh ni? law 1st time xap la nk tgu org pejabat. tapi law dh byk kali sgt dh, gi je trus pmukm tu..da nk abes sem da, esok2 bukak sem baru crita baru plak yg timbul..nauzubillah...

hana_aniz said...

byk kali da kot. masa awal2 thn 1 dlu, ada akak ofis tu naik bgtau. skang da x da. pakai terjah selamba badak jer. bengang giler!

Pejalan Kaki said...

x nk keja technician....hua3~

bee honey said...

mmg xptt wey...kolej aku cm 2 gak..sume samer jer..tp klu pkrja pjbt ak tabik...dr bwh lg dye sound nk msuk..cni pa system ade jer..bg lbah2 wat srg jer...

hana_aniz said...

afiq: elok2 jd teacher, ko nk jadi technician ke?

bee: tau x pe. mahal kot pa sistem tu. x kn smpai syg sgt tu yg x mo guna? erghh

Mohd Herie Dahlan said...

Salam Haniza... serius bahaya... better report je terus... tak perlu tunggu next time... bukan ape, takut tak sempat "next time' tu... mintak simpanglah... Memang GEDIK dan CARI PASAL kalau depan bilik air baru nak jerit2 kate ada repair2 itu ini... apa salahnye dari bawah dah gitau students perempuan yang kat bawah... dan
PA system tu memang kena berfungsi... serius... kitorang dulu masa tinggal kat hostel di pj, asrama lelaki pun ada PA system sampai kedalam toilet... so, ape2 memang tahu punye...

hana_aniz said...

Salam Herie.

huhu. bagus nye kolej kamu. yup2. InsyaAllah nnt aku tros pergi kt ofis kolej.

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik