UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 23, 2011

boyfriends.

Salam.

Boyfriends = Kawan-kawan lelaki

Aku gembira dengan majoriti boyfriends aku sepanjang aku berada dalam alam kampus nih. Nak tahu kenapa? Diorang semua baik-baik belaka. Kalau masa sekolah dulu, pehhh.. Menyampah nye lah aku dengan diorang. Serius tak reti hormat orang perempuan. Kutuk dan nak cari gaduh je kerjanya.

Mungkin sebab time tu semua macam tak mature lagi ye dak? Aku rasa ya coz bila contact dengan beberapa orang member lelaki time sekolah dulu, perangai diorang dah lain. Cakap dan gurau pun sopan-sopan je. Sesungguhnya, masa mendewasakan usia dan pemikiran.

Masa zaman sekolah, aku hanya menghargai girlfriends je. Lelaki? Tak langsung. Yelah. Aku tak kamceng@sekepala dengan diorang. Dalam hati aku ni, benci nya lah kat diorang. Sama je lah masa sekolah rendah dulu. Tapi as time goes by, masuk matriks (still tak berapa ngam dengan budak lelaki tapi setutor ngam) dan masuk alam kampus, ya. Aku hargai pada siapa-siapa yg ada di sisi aku. Tak kira lelaki atau perempuan.

Tapi pe'el perempuan ni, tak payah nak cakap la kan. Even dia buat kita sakit hati ke, tetap mahu kawan. Kawan dengan perempuan, berbeza dengan kawan dengan lelaki. Lelaki buat kita sakit hati, straight to the point boleh mengamuk balik. Dengan perempuan tak. Sebolehnya nak jaga hati dia. Itu istimewanya girlfriends. =)

Member-member laki masa alam kampus ni susah nak cari yg menyakitkan hati perempuan. Mungkin sebab aku kawan dengan yg baik-baik kot. hahaha. Kalau mintak tolong tu, susah nak dengar perkataan 'tidak' daripada mereka. Tak kiralah pelajaran atau bantuan lain. Minta teman pergi makan malam-malam buta pun deme sanggup.

Susah nak cari manusia yg berhati baik bernama kawan. Yg boleh tolong kita masa susah dan senang. Tak kiralah lelaki atau perempuan. Hargailah mereka coz dekat universiti ni, siapa je la yg dapat sokong kita kalau bukan kawan-kawan? Siapa lagi nak tengok-tengokkan kita, nasihatkan kita? Mak ayah jauh nun di rumah.



p/s: entri aku bulan April ni, banyak yg merepek-merepek kan? pffftt!! abaikan. menyampah pulak aku.

5 comments:

Pejalan Kaki~ said...

yey..sy terasa dihargai..haha..ttiba ja~

NuRuL ADiBaH said...

setuju!
=)

Mohd Herie Dahlan said...

salam Haniza...

hahahaha.... nasib baik tulis ngam ngan kawan satu tutor... ^^ hahahahaha... memang HOYEAHHHHHHHHHHHHH la... ^^

Haniza, thanks tahu jadi kawan yang sangat baik pada saya masa di KMPk dulu... Haniza dan kawan2 Haniza... serius sangat menghargai...

^^

P/S: ingat lagi tak kisah kat library tu? hehe, serius, saya akan ingat yang tu sampai bile2... memang terharu yang tu... thanks!!!

cleo said...

sangat betol..nyampah gile dak2 laki tym skolah..sgt mnyakitkan hati..kita xdek bt ap pn kt diorg, saja la dtg mnyakitkan hati tak tentu pasal..cam sengal je..haha

hana_aniz said...

afiq: hahaha. sengal. aku hargai ko jugak la.

diba: entri ni dibuat selepas melihat kesungguhan Am mengajar Diyana. huhu

herie: hikhik. aku suka dgn membe tutor aku. korang baik2 weh. huhu.. rindunyaaaa. yg kt library tu.. pasal pe ye? huhu

cleo: haha. btol2. aku cukup benci lah dgn dak2 laki masa skolah dulu.

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik