UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

May 5, 2011

training masum day 1

Salam.

Patutnya aku update pasal entri semalam. Tapi penat sangat lah. Habis training semalam, lepak mapley jap, balik kolej, mandi, solat then tidur. adehhh

First day training masum memang 'best'. Kitorang start training petang, jog sama-sama dan buat latihan bebanan sedikit yg diketuai oleh Paan. Petang tu tak penat sangat pun. Just panas kan badan. Tapi, mana-mana team-mates lain yg tak prepare, nampaklah tercungap-cungapnya.

Malam.

Pehhh.

Training yg diketuai abg Man (coach), memang hard! Semua tercungap-cungap!! Aku lagilah kan. Masa awal-awal tu, ada budak lelaki je, aku sorang je perempuan. Haa.. Kami jog pusing stadium tu entah sampai berapa pusingan. Mungkin 6 kot. Macam biasa.

Lepas tu, abg Man suruh buat satu line sambil jog perlahan-lahan. Yg terkejutnya, abg Man tiba-tiba pecut dari belakang, pergi dekat orang yg first kat depan. Then proceed aku pulak speed pergi ke depan dan orang seterusnya.  Dah stretching badan segala, main tangga (20x turun naik tangga speed). Best even penat! huhu

Malas aku nak cerita training yg lain lagi. Apa yg aku nak ingatkan diri aku, kena cari fitness. Coach dah pesan awal-awal yg training dia hard. Dah siap ada jadual pulak tu. Ramai yg cramp kaki masa training semalam. Waa.. Risau aku. Training terpaksa berhenti awal dari tempoh training yg sepatutnya. Nasib baik aku da prepare sikit-sikit, jog masa minggu exam dulu. Kalau tak, mahu gak aku join sekali cramp kaki. adehh!

To team-mates yg tak datang lagi training, habislah korang pas ni. Serius. Aku dah pesan awal-awal dulu, turun jogging petang kat stadium sama-sama. Tapi siapa je dengar? Ada 1,2 orang je yg turun. mmm..

Tak apalah, apa-apa pun.. Mari kita berusaha!

MASUM 2010
mampukah lagi kita mengukir kejayaan??


p/s: aku rasa entri yg aku tulis, makin lama makin bosan dan semakin 'sopan' *ayat baik n postif je kan?? huh!!

2 comments:

cleo said...

chaiyok!! km slm kt abgman eh..huhu

Hans Ismail said...

haha... pesanan bdk silat seni... cari skipping... n lompat plg kurang 500x sehari...
peace..(^^)v

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik