UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

May 28, 2011

lens kaler brown

Salam.

Tu tajuk entri aku tu, mesti korang dah dapat agak kan??

Yup. Lens aku minta Mek Ty order selamat sampai tengah hari semalam. Thanks Mek Ty.

Aku order lens kaler brown. Saja nak berkaler-kaler ni. Kalau pakai lens kaler hijau or biru, nampak pelik giler. Aku dah la kulit kaler gelap. haaa.. Rupa hantu la jawabnya nanti. Tapi, kaler brown ok la kot even kadang-kadang aku rasa macam zombie je bila pakai lens tu.


Ni lah lens yg aku beli tu.  Kredit utk model tu  coz ganti tempat aku.
hahahaha


Apa best dengan lens?? Serius aku cakap, tak best! Bukan sebab aku anti-lens. Tapi memang aku tak sesuai pakai lens dan sangatlah tidak selesa pakai lens. Power mata aku ni yg berbeza buat aku lagi payah nak pakai lens.

Power mata kanan : 000
Silau mata kanan : 125
Power mata kiri : 475
Silau mata kiri : 000

Nampak perbezaannya yg sangat ketara?? haaa. adehhh. Sakit. sakit. Jangan tanya aku kenapa power mata aku berbeza gila. Aku pun tak tahu sebabnya.

Pakai lens buat aku pening coz power mata yg berbeza tu la. Even pakai spek. Bila dah turun kan power, baru macam ok sikit. Dulu power spek aku 025 dengan 325. Aku tak nak pakai sampai 400. Gila. Aku jalan pun huyung-hayang.

adehhh.. *sigh

Moga cepatlah ada duit, supaya aku dapat beli dan pakai spek old skool macam biasa. Lagi gembira. Tak payah nak leceh-leceh bukak pakai lens. Nak kena cuci-cuci lagi lah. Buang masa! Aku ni dah la penakut pakai lens. So, perlukan lebih kurang 15 minit untuk aku terkial-kial pakai lens masuk kat mata. Asal nak letak lens je, mata terkelip-kelip. Lain lah Mek Ty. 5 saat untuk sebiji mata. Hebat ah!

So kawan-kawan, doakan aku dapat banyak duit supaya boleh beli spek baru ye? Nak spek kaler oren! Macam yg lama tu. Jenama Polo Smith. *ok. aku memang sengaja nak menunjuk-nunjuk. Sorry.


rindunya kat spek oren tu.. ;-(


Haniza, bertabahlah!!

3 comments:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ said...

ohhoi. 5 saat utk both eyes lah! wahahaa.
sabor ye. nanti bli spek baru :)

masshie mastura said...

suka kaler lens! belila wane grey niza. lg gojes :)

hana_aniz said...

grey? hikhik. insyaAllah nanti mahu try!

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik