UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jan 21, 2011

sakit hati ditambah dengan sakit gigi. huh!

Salam.

Malam ni betul-betul buat aku rasa bengang dengan beberapa individu. huh. Dah la tengah dok menahan sakit gigi ni. Ditambah pulak dengan perangai beberapa orang yg menyakitkan hati.

hee...

Stress!

Daripada aku rasa gembira nak buat proposal utk percutian, siap take over orang lain punya kerja, tup tup aku terus rasa menyampah nak buat. Sebab apa? Malas aku nak cerita. Salah aku jugak coz baik hati pergi offer diri buat kerja tu. pfftt!

2nd perkara yg buat aku sakit hati. Berbalik pada mende yg sama je. Proposal tu. Aku punya la dok pening kepala nak cari destinasi yg murah dan menyeronokan. Yelah. Kalau boleh, aku nak percutian kali ni, semua orang pergi. Tak nak ada yg tertinggal-tinggal dah. Punya la pening sampai aku susah nak buat decision antara 2 tempat ni. Siap minta pandangan semua orang.

Nak dijadikan cerita, ada sorang minah ni dia bagi cadangan. At 1st, aku gembira gila! Dah ada orang menyenangkan kerja aku. Minah ni cadangkan satu tempat. So, aku tanya balik rate nye macam mana? Pernah pergi ke? Nak tahu apa dia jawab??

" baru search internet td.. nt jap. "

Pehhh!!

Menyirap.. Menyirap aku weh! Dah la tengah geram geram ni. Ditambah pulak apa yg minah tu cakap. Nak je aku cepuk cepuk kepala dia. heee..

That time, aku cuba fikir rasional. Mungkin dia cadangkan tempat yg jauh lebih murah dari yg aku jumpa tu. Aku pun pergi surf. Konon nak survey. Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Dia tunjuk kawasan hotel!! Yg memang esklusif nye tempat. Siap ada spa bagai. Kepale hotak ko!! haaa. Hambik!! Otak letak kat mana?? Kau nak bercuti dengan kawan-kawan dekat situ? Pergi dengan family je la wehh!! Tak pun pergi dengan bakal suami ko yg kaya tu g honeymoon sana!


Kasi aku kepala hot je. Pehh.. Kalau cek tekanan darah ni, mahu nya doktor admitted aku ke wad.


huh!!

7 comments:

Anonymous said...

kalau nk pown mara..brpada2 la..perkara kck je ni..ingt kn big problem la td...

hana_aniz said...

aku rasa tak kesa la big problem or small problem. sorry to say, ini hak masing2 la. aku marah dkt blog aku. bkn marah dekt blog org.

len kali tak payah baca kalo rasa2 entri yg aku masukkan tak memuaskn hati. tak paksa pun kan.

btw, jgn guna anonymous nk tegur or komen. perkenalkn la diri juga. =)

Anonymous said...

ibrahim- rilex ar . takkan kamu tak boley nak terima kritikan orang. kalaw x nak terima, cuba untuk terima untuk perbaiki diry. ada banyak bnda ley kita fikirkan.tq.

cleo said...

xcuse..nk nyebok..kalo org pn,bngang tahap max gak..ye la, dah target nak anta proposal mgu ni gak kan niza? alih2 xpt sb masih blm jmp tmpt yg sesuai utk bajet students..

memg mintak maaf sgt kt niza sb x bksmptn nk tlg..org cma dpt doa, moga kerja2 niza bjln lancar n Allah tlg, moga kurang cket stress tu kay? bila2 tekanan, jom kita gi ngorat mr coolblog kayh ;)

*tu pn law gigi tu dah bt date ngn mr dentist la kn =P

hana_aniz said...

ibrahim: haaa.. kan bagus perkenal diri even aku x knal sape pn ko. bkn x leh trime. sometimes, kalo kita nk tegur org pun, kena tgk situasi nye cm ne. yg aku cite ni, part mudah. takkan aku nk cerita smpai habis? siyes boleh mengaibkan orang yg aku marah tu je. lgpn, aku lg suka trime teguran dr kritikan. x rasa ke kritikan tu cm sinis2? kalo nk tegur, biarlah dgn hati yg ikhlas. tp kalo ko kritik coz sakit hati dgn apa yg aku tulis ni, tu bkn teguran.

pape pn, thanks utk kritikan tu. haa.. senang hati aku nk terima pe yg ko ckp. btw, kalo ko jenis suka kritik or menegur, pe kata wat blog. leh aku tgk n mana yg baik aku jadikn teladan n mana yg buruk aku jadikan sempadan. ok? ke ko dah ada blog? mahu!


cleo: thanks jijah memahami situasi. thanks a lot! =)

huhu.. xpe. rame da yg tlg skang ni. jijah bg cth surat tu pn da sgt ok. n I am sorry coz slalu stress2 bila wat keje. stress kalo ada org menggangu kerjanya.

gigi sgt ok bila jumpa mr. coolblog eh?? haha

Anonymous said...

aku snggh2 jer blog nie.
aku tade blog pon.
suker singgah blog orang lin..

hana_aniz said...

ye. baik.

sori kalo words yg aku keluarkn pd ko sedikit harsh. :(

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik