UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jan 1, 2011

peristiwa berdarah 2

Salam.

Ok. Hari ini berlaku lagi peristiwa berdarah. Kali ini juga, memang totally salah aku. Hilang tumpuan.

Minor injury - sedikit hujung ibu jari tangan kiri terpotong.

Insiden berlaku sewaktu seronok menyembang dengan Kak Ira dan Jijah di kafe kolej sambil tangan memotong tag-tag nama. Korang tau kan paper cutter tu? Selalu ada kat kedai buku or fotostat. haa.. pergi tengok kalau tak tau yg mana satu. hee.. Mesti tak boleh nak agak yg mana. Meh la aku tunjuk contoh.

haa. kenal dah? kalau tak kenal, tak tahu lah aku nak kata apa.

Ok. Entah macam mana aku terlebih semangat nak potong kertas tu dalam kadar yg pantas dan kuat tanpa menyedari sedikit hujung ibu jari kiri aku ada betul-betul kat bahagian pemotong tu.

Sappppp!!

Arghhhh!!

Aku terkejut. Kak Ira terkejut. Jijah pun terkejut. Aku menjerit kuat? Tak. Aku menjerit sikit je. Menjerit sakit biasa + terkejut.

Sumpah sakit. Tipulah tak sakit. Dengan pantas, pergi sinki, cuci darah yg mengalir. Dengan pantas juga, pergi kat mak cik cashier minta tisu. Tekup ibu jari. erghh.. Sakit. Kasi pressure sikit supaya darah tak membuak-buak keluar.

Aku telek-telek ibu jari aku. Dari cantik bentuknya, terus dah tak cantik. Kuku bahagian hujung terpotong sekali dengan sedikit daging. Flat je jadinya. Tak nampak dah lengkungan.Tak apa. Sikit je tu. Nanti regenerate balik sel-sel nya.

Dengan relaksnya, sambung buat kerja coz tak rasa sakit sangat. Just sedikit pedih dan berdenyut-denyut. Kak Ira dan Jijah dah tunjuk muka risau. Nehhh.. Tak ada apa yg perlu risau.

Mak.. =(

Ok. Rasa sakit itu mula menonjol-nonjol diri dengan gediknya start beberapa jam kemudian. Bahagian yg sakit ni, kalau tersentuh dengan apa-apa mesti sakit gila! So, nak tak nak aku terpaksa pakai plaster. Nak kurangkan contact secara terus dengan apa-apa permukaan. huu~

Paling sakit, bila kena air!!!!! ahhhhhhhhhh.

Segala perbuatan aku yg melibatkan ibu jari aku ni terbatas. Lebih-lebih lagi aku kidal. Jari-jari tangan kiri aku sudah kurang efektif.

Nak taip sms susah.
Nak gosok gigi susah.
Nak pakai baju susah.
Segala susah. huu~

So, kena belajar buat kerja pakai tangan kanan. Sumpah. Sukar aku nak buat. Segala pergerakan jadi lambat.

Sabar. Sabar. Sabar.

Moga cepat baik wahai jari. InsyaAllah aku jaga kau baik-baik. Sapu minyak gamat setiap masa. huhu

8 comments:

cleo said...

niza.....take gud care jari tu dear..mlm ni, boh la ubat gamat tu.. jgn lupa guna plaster n tukar slalu,especially kalo dah nmpk bdarah kat plaster tu kay..hmm..esok kalo sempat org bli kan iodin n plaster kay...adoi...be more careful n focus next tym dear...

hana_aniz said...

insyaAllah aku jaga baik2. huu~

x pe jijah. xyah beli iodin n plaster. minyak gamat is enough. plaster plak, aku malas nk pakai selalu. lg lambat baik. ;(

hana_aniz said...

btw, thanks jijah! =)

airmien said...

fuiyo..nasib baik tak terpotong jari terus..lain kali wat keje leklok tau..take care

hana_aniz said...

pehhh.. jgn ckp weh. ngeri aku kalo terpotong terus. hukhuk.

thanks!

afiq dzuan mohd azhar said...

hallamak! cam teruk gak ko kene ekk! kak ira ad ckp kt ak, tp sblom tu ak tgk ko rlek jer.. jd ingt sikit je..

niza~~ sory la weyh, sebabkan tag2 ak jari ko plak jd cmtu.. sory sory sory~~ (>_<)

hana_aniz said...

panje!! hee. x de pape la. kes adik@izat lg trok. aku ok je.

bkn slh ko weh. jgn ngada2 nk slhkn diri sndr.. nothing happens, =)

afiq dzuan mohd azhar said...

hah! errr... adei kene marah plak hahahaaa..

balut elok2 jari ko tu tau hahahaa...

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik