UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jul 23, 2011

terowong best.

Salam.

Siapa yg pernah lalu highway utara-selatan mesti lalu jugak terowong kan? kan? Lebih-lebih lagi yg nak pergi ke Kuala Kangsar. For sure akan lalu masuk terowong tu. Nama terowong tu 'Terowong Menora'. Aku tak tahu pun itu nama nye. Baru je google tadi.



haaaa..

Terowong tu jadi terowong faveret kitorang adik-beradik. Kenapa?

Tak tahu kenapa. Tapi abah yg buat kitorang jadi excited dengan terowong tu. lol. Mana taknya.. Bila nak lalu terowong tu, abah mesti kejut kitorang (kalau ada yg tertidur). Aku time tu kecik lagi. Senang cerita, semua adik-beradik aku kecik-kecik lagi time tu.

Nak dekat je dengan terowong tu, abah kejut (mak tolong gerakkan kitorang yg tengah tidur kat seat belakang),

"bangun-bangun. kita lalu terowong ni. " abah cakap kuat-kuat.

Apa lagi... Bila dengar abah dengan mak sebut terowong, semua celik mata. Berebut keluar kepala kat tingkap. (time kecik kitorang suka bukak tingkap. air-cond tak berapa nak elok. kereta murah la katakan..)

Pas tu, abah mesti hon-hon sepanjang lalu terowong tu. Muka kitorang, tak payah nak cerita lah. Excited giler! HAHA

Bukan ada apa yg best pun dalam terowong tu. Dinding je. Tapi entah. Feeling tu best. Semua muka ceria je. Dapat pulak abah hon-hon. Gelak-gelak semua orang. Kereta sebelah lalu buat muka pelik, kitorang bajet tak nampak. haha. Sweet memory.

Pemandangan dalam terowong tu best. Kaler oren!!

cam ni ler rupanya.

Sampai sekarang aku ada perasaan excited tu lagi tiap kali lalu terowong tu. Cuma tak de lah sampai nak keluar tingkap dan abah pun dah tak tekan hon dah. huhu.

Lagipun bukan selalu dapat lalu terowong tu. Ibarat 5 tahun sekali je kot. huuu~

9 comments:

liyana said...

ehhhh aku pon suke wehhh bile lalu terowonggg.masa kecik2 dulu lalu terowong je mesti terjaga! feel dlm terowong lain ckit kann haha

hana_aniz said...

hahaha. btol2!! excited kn weh?

FaraLavida said...

hehehe =D Comei je =P

hana_aniz said...

hehe. comei ke??

NuRuL ADiBaH said...

lalu kat terowong tu mmg best.
ade memori tersendiri..
dulu2 slalu gak lalu..
tp skrg lalu bila hari raye jea.
=)

cleo said...

owh..tu ka nma dia..bru tau nma terowong tu..haha
msa kecik2 sama la..tp lma2 smua cm bt x reti je..huhu

Farhan Ismail said...

hehe....same lah kita... tp ayah aku x hon..haha

ecah said...

weh samaaaa dengan family akuuu! :D

hana_aniz said...

hehehe. nampak nye sume melalui pengalaman yg sama. great!! ;)

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik