UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jun 25, 2011

sampai bila-bila pun tak akan maju silat melayu di mata dunia.

Salam.

Marah.
Geram.
Benci.
Apa lagi? Macam-macam lah.

Siapa banyak pergi tournament silat yg wasit juri nya PESAKA, mesti tahu rasa macam mana yg aku rasa sekarang.

Sampai bila-bila silat melayu tak gah di mata dunia. Bila cakap pasal silat, negara Indonesia yg orang teringat dulu. Bukan Malaysia. Sekarang ni pun, banyak western country tak kurang hebat juga silat nya. Boleh tengok masa World Champ kat Jakarta baru-baru ni.

Kesian kat ramai atlet silat yg berusaha training dan bermain sungguh-sungguh, Tapi, alih-alih kemenangan berpihak pada orang lain disebabkan setting dan bias yg dibuat oleh pihak juri. Sedih dan sakit hati. Sangat-sangat kesian. Itu sebab bila atlet silat Malaysia pergi bermain untuk tournament luar, susah nak menang coz atlet yg tak berkualiti yg dihantar.

Hancur. Hancur persilatan melayu  macam ni. Kecewanyaa..

5 comments:

Dek Wan said...

Biasa la manusia mudah kabur mata bile nampak duit... sebab tu sume perut besar....

Cik Nera said...

sabaq ya cik haniz... nak buat macam mana kan..

cleo said...

hmmmmmm..........tooooolooooong laaaaahhhhh insaf...hmmmmmm.......

Anonymous said...

salam...cik haniz... Susah nak jelaskan perkara nie... Bkn semua wasit juri begitu dan ini semua tekanan dari atas... Pegi World Champs pown kena ampu ngan rasuah... Nanti sampai masa cik haniz dok dlam bidang teknikal wasit juri baru taw.... Mereka xterima rasuah...mereka bkhidmat utk silat melayu... Tq...

hana_aniz said...

salam cik anynomous.

maaf kalau terasa dgn apa sy tulis di atas. tak ada niat pun nak bagi siapa2 terasa. itu hanya luahan hati sy yg baru nak berkecimpung dlm dunia silat nih. huhu..

sy tak kata wasit juri terima rasuah. tak ada pun sy tulis kat entri atas kn? x de tulis pasal duit jugk. sy cuma tertanya, bagaimana pengadilan di buat. yg komen entri sy ni, dan ckp psl duit, sume judgement mereka tersendiri. lg sekali, sy x de tulis pun yg para wasit juri terima rasuah.

sy cuma terkilan dengan pengadilan dibuat. mungkin ini dipandangan mata sy sahaja. maaf.

apa-apa pun, sy dan kwn2 lain akan berusaha sehabis baik lg. insyaAllah.

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik