UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Oct 24, 2010

Exam? Silat? atau kedua-duanya sekali??

Salam.

Rasa sangat stress bila fikir pasal silat kebangsaan yg akan berlangsung di Perak. Aku nak main. Tapi, komitmen aku sebagai pelajar lagi-lagi final exam dah start, buatkan aku fikir 2, 3 kali.

Silat seni akan bermula 5,6 dan 7hb 11 2011. Sememangnya tak ada exam time tu. Tapi, proses pembelajaran akan terganggu. Sebenarnya tiada masalah pun kalau aku bertanding. Masalah bila aku perlu training jauh dari tempat belajar. Buang masa di situ!!

Tak boleh consider aku yg nak exam ni?? Aku tahu lah korang dah habis belajar dan kerja. Banyaaaakkkk masa nak main-main. Tapi, tak payah lah nak paksa-paksa aku pergi training sana. Ada gerak baru? Set baru? Pergilah belajar dengan cikgu dan ajar aku di UKM ni. InsyaAllah dlm satu hari je aku boleh hafal gerak-gerak baru tu! Nak menang? InsyaAllah aku akan berusaha buat yg terbaik! Prinsip yg aku pegang, sekali aku main, insyAlllah emas yg aku dambakan. Ikutlah rezeki yg Allah beri.

Aku risau. Subjek yg aku ambil untuk sem ni semuanya berat-berat belaka. Susah nak skor. Lagi-lagi jenis aku yg bukannya genius. Penting untuk aku mengekalkan atau menaikkan pointer. Sekali lagi jatuh, memang susah aku nak naik balik.

Aku tahu, mesti diorang kata aku banyak songeh la, cerewet la dan mungkin akan kata aku tak respect diorang. Huuu.. Tak langsung weh. Oh.. Cikgu Bijan, kak Ain n kak Azie.. please la have more faith on me. InsyaAllah, aku berlatih baik-baik.

Aku suka silat. Silat memang jiwa aku. Walaupun aku tak hebat, aku tetap mahu berusaha supaya dapat setanding seperti Abg Man, Along, abg Rahim, kak Nani, kak Paan, kak Emy, Paan, Amin, Azam, Cheon, kak Ira dan lain-lain. Tolonglah beri aku ruang dan peluang. Teringin nak main AUG... Dah tak tergapai impian tu. Takkan tergapai rasanya. Huhuhu..

Tapi, kalau rasa aku ni memang terlampau la banyak songeh, fine. I don't mind at all kalau tak dapat main. InsyaAllah peluang aku masih cerah dalam dunia silat. Aku still ada Taming Sari dan insyaAllah MASUM. Aku ada abg Man, Cikgu Along dan rakan-rakan yg lain yg akan menyokong. Bahkan ibu bapa aku sendiri.

And my decision is final. I am sorry.

Bila aku fikir-fikir balik, kalau kita training dengan orang yg kita rasa suka or selesa, mesti tak jadi masalahkan? Confirm aku tak tolak untuk bermain. Mmmm.. Dalam hal ni, aku turut melakukan kesilapan. Aku minta maaf sangat-sangat. Manusia seperti aku, memang sentiasa melakukan kesilapan sebab aku tidak sempurna.

Kawan-kawan, tolonglah beri pandangan korang pada aku. I really need it..

6 comments:

HaitiQ said...

ku ni xd la bgus sgt..tp wt mse ni..better kamu dulukn ape y pntng.. lgpown matlmt utama kamu dtg sini u peroleh ijazah..InsyaAllah ijazah kls ptama.. jd..dlukn mna y lbh pntng... gme silat ni xkn pnh tmt..gme ni slalu ad..tp pluang u smbng blaja n dpt kputusn y baek bkn slslu..juz pndpt ku sj... ape2 kputusn tleak pada kamu.. ku doakan y tbeak u kamu...InsyaAllah..:)

tofcleo said...

Bismillahirahmanirahim..niza, for me, u shall focus on ur exam, dear friend. Jgn dsebabkan nk jg hati org, u sacrifice ur future..sorry, i'm not trying to ask you to do wrong things, but think of it back. remember what abg man always tell us from the beginning? "jgn jadi mcm saya."
Igt la pesan abg man ye. Think of it and choose wisely. =)

Pejalan Kaki said...

pentingkan yang lebih penting kerana yang lebih penting itu sentiasa lebih penting daripada yang penting...selamat memahami dan selamat beramal..hua3..=)

FangJoker said...

xpe...not to wori.... pentingkn pelajaran dlu... ade lg tournament lain... n akn dtg insyaAllah...aku tau ang rindu KMPk sebenarnye kn???

FangJoker said...

pentingkn yg utama.... kmpk nnt bley dtg....hahaha

hana_aniz said...

fidzul@fangjoker: huhu.. salah satu reason aku nak main sgt.. tu la.. nak pergi kmpk!!

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik