UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jun 8, 2010

Istilah

First thing first. Hahahahaahahahahahha.. Mahu ketawa puas-puas. Sebab apa? Biar aku sorang yg tahu.

Hari ni, seperti hari-hari yg lain.. Aku merajinkan diri pergi meng'godeh' blog-blog orang lain. Entah sape-sape la tuan punya blog tu. Menarik! Bukan menarik pada layout nye. Tapi menarik pada pengisian entri nye. Huhu..

Dan istilah 'dunia ni kecik je'.. Memang dah tak boleh disangkal lagi. Dalam meng'godeh-godeh tu, baru aku perasan, semuanya connected. Baca punya baca.. Eh,eh! Dia membe kepada membe aku la! Haha. Alahai..

Dan istilah 'don't judge a book its cover' pun memang aku tak boleh nak sangkal lagi. Huhu.. Aku manusia biasa yg terbiasa untuk menilai orang berdasarkan outlook. Siapa je tak macam tu kan? Aku yakin, rata-rata macam tu.

Aku ada seorang kenalan semasa zaman MRSM dulu. Boy. Aku memang tak pernah terdetik hati aku nak suka dia. Menyampah adalah. Laser sama laser tak payah nak cerita la kan. Kutuk depan depan. Itu macam dah rutin harian. Jangan salah faham! Serius. Kalau korang kenal dia pun, korang akan cakap macam apa yg aku cakap ni. Huh. Bila tengok dia nye photos kt facebook. Pehhh. Lagi menyampah la pulak. Atenye bijak betul aku pergi ushar profile dia.. Adehh.. Over rajin.

Tapi.. pandangan negatif aku sedikit berubah (tidak sama sekali sepenuhnya) terhadap dia. Aku baca entri-entri blog dia. WHOAAAA.. Tu je yg aku leh gambarkan. Walaupun bukan pengisian yg islamik, tapi yg masih boleh diterima pakai. Eh. Bukan 'masih', tapi 'memang' boleh diterima pakai. Pehh. Time dia berpuisi pulak, aku terfikir. Bila masa dia belajar sastera?

Istilah yg terakhir, 'diluah mati bapak, ditelan mati emak'. ~_~
Adehh..
Susah sebenarnya nak jadi anak ni..
Ah.. Tak mo cakap pasal isu keluarga. Sedikit sensitif bagi aku.
Lalala~




Adios.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik