UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jun 9, 2010

Comment

Bila tengok gambar-gambar kat facebook, tak kira la kawan aku ke.. Kenalan ke... Entah siapa-siapa ke.. (mostly, orang yg aku tak kenal..) Gambar-gambar yg aku tak berkenan.

Ikutkan hati yg jahat dan mulut yg sedikit laser ni..
Nak aja aku comment..

Pehh.... Gedik giler!

Mak ai! Selamba betolll!!

Yooo!! Dengan bukan kaum sendiri pun leh menyendeng-menyendeng??

Aikkk...? Dia ni jenis on off ke?

Masya-ALLAH!! Ingat-ingat lah sikit awak tu orang Islam..

Kenapa leh jadi macam ni?? Dah tak de tempat lain ke nak amik gambar?!

Hodoh!

Memalukan!!

Banyak lagi.. Tapi, aku senaraikan yg sedikit sopan je la. Nak extreme? He.he. Ada limitnye kan??


Tapi.. Tak pernah aku nak komen macam tu. Sebab apa? Aku masih ada nilai kemanusiaan aku lagi. Lagipun, bila terdetik hati aku nak tegur.. Sumpah-seranah dulu dalam hati.. Lepas tu, comment elok-elok.
Itu pun, kalau comment la..

Dan selemah-lemah iman yg aku mampu buat, hanya melihat tanpa sebarang comment.




Arghhh!!




Sadis.

5 comments:

*masshie* lollypop~ x) said...

sygg, terasela. am i lyke dat? wahh tktnye :(

Hana_aniz said...

erkk.. dear. not u la.. org lain. serius. jrg2 kwn2 sy wat cm tu. =)

okiaylla said...

weyh, sme la!kl nk diikutkn hti, nk je ak commnt..
tp, bak kta ko la kn, kne ad limit..haha

Ezuan Saad Ali Hussein said...

Salamun'alaik ya niza..
hehe..aku paham prasaan ko..aku pn lbh kurg cm ko gak dulu..tp dulu..dulu..dan dulu..sblum ssuatu dah blaku kt aku..hmm..

niza,bagus sbb ko bnci mlihat gmbr dorg tu..means kita ni masih ada iman sbb bnci mlihat kmungkaran dpn mata...tp aku harap ko hnya mbnci pbuatan dorg je..jgn bnci org nya ek :p

pasni cuba kita dekati,selami,fahami org2 cmni..kdg2 mereka ni prlukn kita yg lbh faham dan kuat ni utk mtarbiyah..wpun x terzahir di wajah dorg yg dorg prlukn tarbiyah tp sbnarnya fitrah mnusia yg inginkn kbaikan..kita prlu lakukn..tjwb kita ssama muslim.."innamal mukminuna ikhwah" (ssguhnya org2 mukmin itu bsaudara)
jujur aku ckp,spnjg cuti sem ni aku TERPAKSA bgaul dgn plbagai jnis mnusia..dan aku KENA fahami mrka sbb pe jd cmtu..kdg2 aku mnangis sbb bila aku fhm dorg,aku rasa kitalah puncanya..sbb trlalu ramai antara kita ni yg mjadi phukum drp pdorong..jadi bila dah fahami...tarbiyah mereka ke jalan Allah..
Ok,niza? Good~ ^^

wallahualam..

Hana_aniz said...

cik wiki wiki: huu~ tu la. kalo ikutkn mulut aku yg sikit laser ni.. memg da terlepas da.. tp.. adehhh..

awan: aku tersenyum dgn pe yg ko tulis. =) btol2. aku pn ada fikir cm tu. kita sume yg jd punca. bkn jd pendorong, tp jd penghukum. huu~

btw, aku tak benci orang nye.. tp.. mmm.. kadang2 kalo pose maut tu... memg aku benci terus!! huh.

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik