UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

May 18, 2010

SERIUS.

Seriously, entri kali ni yg benar-benar punya serius. Kasi siapa-siapa yg baca puke tak pun, terus close window blog aku ni. Huh. So, mau kasi warning awal-awal. Tolong close blog aku kalau terdetik rasa di hati tak mahu baca. OK? Just be honest to yourself.

Seperti hari-hari yg sebelumnya, aku berfikir. Cuma, malam ni aku terfikir sangat mendalam di mana hati aku rasa sakit bila aku mula untuk berfikir. Dan saat ini. Saat aku menaip entri ni. Hati aku masih lagi berasa sakit.

Entri pasal cinta? Sama sekali TIDAK! Tiba-tiba aku rasa benci dengan perkataan tu. Jangan salah faham. Cinta aku tetap pada ALLAH dan RasulNYA. Sentiasa menjadi keutamaan. Malah, kerana cinta aku padaNYA, aku masih boleh teguh berdiri, ignore semua benda yg aku tak suka dan pretending that everything is OK.
Cinta manusia? Aku tak ada nak fikir langsung buat masa ni. Langsung TIDAK. Tapi kalau ada yg tersalah faham yg aku ni cam tengah layan jiwang dok suka mamat mana-mana, I am sorry. You are totally wrong. Usik la macam mana pun, gosip la banyak mana pun, tak terkesan dalam hati. Mungkin riak muka yg ditunjukkan yg sebaliknya, tapi hati aku, tak siapa tahu. Only ALLAH knows. Is it clear?

Detik ini, boleh dikatakan yg aku sedang mengalami konflik dalaman. Aku rasa benci dengan diri aku sendiri!!
Benci sebab aku ni terlalu lemah!! Lemah nak lawan dengan kehendak hati aku yg negatif. Sifat dan sikap aku yg negatif! Yg sangat suka pretending depan orang lain. Bencinya!!

Bila aku serius, orang anggap aku emo.
Bila aku ceria, orang anggap aku banyak songeh.
Bila aku tak buat apa-apa, orang anggap aku ni tak sporting or pemalas.
Habis tu? Apa yang perlu aku buat?
Try gabungkan ketiga-tiga nya.
Ha.ha.ha.
Seriously, takkan menjadi.
(Semua orang mengalami masalah yg sama kan? Ke aku sorang je rasa cam ni?)

Sometimes, there comes a time bila aku rasa aku nak berdiri depan semua orang and menjerit!
"This is me damn it!! I look the way I look, think the way I think, feel the way I feel, love the way I love! I am a whole complex package. Take me.. or leave me. Accept me or walk away!! Do not try to make me feel like less of a person, just because I don't fit your idea of who I should be. If I need to change, I along will make decision!. Huh!
(Seriously, aku mungkin akan cakap cam tu or mungkin tak cakap cam tu. Under certain conditions only kot. Maybe. Pfff!)


Pernah dengar ungkapan ni?
"Temper gets you into trouble, pride keeps you there?"
Tak pernah tak apa. Sekarang dah tau kan?
Ayat tu membuatkan aku kurang menjadi sedikit negatif. Sama macam istighfar la.
At least I try to change from bad to.. not too bad. Ok la kan? Nak terus jadi better, mana boleh. Semua perkara akan melalui peringkat-peringkat nye sendiri.

Seriously, (bape banyak serius daaa..) aku tak suka dengan apa yg aku fikir and aku rasa sekarang. Ahhh!! Lupakan.

Enough of the 'seriously' things. Ignore.



Peringatan bersama:
Kalau ada masalah dengan aku, sila cakap. Jangan biar aku tertanya-tanya dan akhirnya aku buat kesimpulan sendiri. Semestinya, kesimpulan yg aku buat, jarang-jarang yg baik.
Pas tu, kalau tahu diri tu senang sakit, silalah jaga kesihatan. N mental kena kuat.
Aku tahu, aku pun seorang yg sangat senang berasa down. Tapi, kalau bab sakit. No. I am a fighter. Coz nikmat sihat yg ALLAH berikan tu, bila-bila masa kena tarik. Perlu ke dok layan sakit sampai segala benda yg kita nak lakukan, tak boleh nak buat?
Kalau rasa nak demam, cepat-cepat makan ubat. Aktifkan diri. Kalau perlu rehat, rehat. Pandai-pandai la manage sendiri. Diri anda, anda yg tetapkan.


Kalau ada sesiapa baca entri ni sampai habis, dan menimbulkan rasa tak senang dalam hati, aku minta maaf banyak-banyak. Cam ni jelah untuk aku lepaskan geram yg terbaik.

Segala perbuatan, lisan dan niat aku yg tak baik, dan buat siapa-siapa berasa tak senang dengan aku. Aku minta maaf. Sekali lagi, aku minta maaf. Terpulanglah pada anda. Kalau masih ada rasa tak senang tu, ada aku peduli? Haish..
Haniza.. kata da minta maaf.
Huhu..




p/s: banyak pengulangan perkataan kan? Ahh.. biarla.


8 comments:

Siti Nurnasihah said...

aku salu sakit kan? hehe sowi bnyk2 kaloo bt ko susa ati, susa itu ini..aku takkan lupa jasa ko. Sayang ko..muahxx..tournament nk dekat da an..goodluck okeyh..:)

Hana_aniz said...

ko salu sakit, tp ko pndai cr ubat. =)
aku x penah kesa n x susah kn aku pn.
tp, jgn stress2 mcm ak k? aku stress, x pe coz ak x de migrain. ko tu. jaga kesihatn baik2. jgn skip mkn. ok?

doakn aku utk game ni. huu..

okiaylla said...

suke entri ni..hehe
best of luck mcik tuk gme nt..
bwt yg trbaekkk!

Hana_aniz said...

cik lisha. apa yg suka nye? byk psl negatif je entri ni. huuu..

ko wajib dtg tgk aku main!! mesti!!

angel said...

guess u n me in da same boat T_T

Hana_aniz said...

huhu..

*angelfromthedark~ said...

hani, sejak mula aku kenal ko, u just be urself whenever u are, biarlah ape org nak cakap okie? dun terinfluence by them :) always love you

*masshie* lollypop~ x) said...

niza. soo true. only god know wat we felt. god je taw ape yg kite nak n ase :) n niza, i think awk sorg je ase felin mcm2 cm2, hahaha ;)

n kite xpernah dgr psl "temper gets.." faymess eh? twoknye kite haha. n sygg, u cant said 2 others leave me if u don lyke me. kite diam je eh n byk2 sbr taw dear. cayela dgn patience allah akan repays us back :)

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik