UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

May 10, 2010

I am myself


Perfection??
Huh!!
I don't need to be perfect. I juz need to be the true of me in front 'em n absolutely for myself
N also.. i don't need a perfect match for myself.

Pe yang aku nak taip sebenarnya ni? Pfff!! Macam-macam yang ada dalam kepala otak aku ni. Semuanya aku nak try keluarkan. Tapi.. I don't know how.

Masih tak dapat tidur. Huhu.. baru tadi sembang-sembang dengan kak nani dan kak azie. Seronok. Dan kebanyakan tentang kahwin. Hahaha.. Sangat cannot go kan? Normal la. Siapa je yang tak cakap pasal kahwin? Budak-budak kecil pun tahu. Siap main 'kahwin-kahwin' lagi. Erkk... (kantoi. time kecik suka main dengan sepupu. pakai lawa-lawa n sepupu lain bajet nyanyi lagu kahwin. hahaha.. memori. memori.)

Kenyataan yang aku sendiri tak boleh nak diterima bila aku kata,
"Saya tak mahu kahwin la kak nani. Takut."

Heh??
What the??

Pehhh... Ayat aku before ni,
"Saya nak kahwin cepat. So, nanti jadi ibu muda. Anak n ibu tak ada beza. Sama-sama cantik."

Huh??
What the??

Takut? Nak takut apa?
Aku takut tak dapat nak jadi isteri n ibu yang terbaik untuk suami n anak-anak aku.
Wehhh...
Haniza ke yang cakap cam ni??!!
Oh!
Enough of the crap!!
Belajar pun tak habis lagi. Dah meng'gedik' ye?
Duhhh...

Ignored.



....................................................................................................................................

Semua blogger amik peluang buat entri istimewa buat ibu mereka.
Dan aku??
Nada.

Ok.
Aku nak amik peluang ni juga even aku tahu mak takkan baca entri ni apatah lagi nak jenguk blog ni.
Mak tak tahu kan??
Hehehe..

Aku nak buat ucapan. Jangan siapa-siapa mahu mencelah. (mood mutiara hati by sakha)

Anis sayang mak.
Maafkan dan ampunkan segala salah silap anis.
Anis minta maaf sebab tak jadi anak yang 'sempurna' untuk mak.
Anis tahu..
Anis lah anak mak yang paling kuat memberontak.
Lagi-lagi suka menjawab.
Anis tak reti kemas rumah elok-elok.
Anis tak reti lipat kain cantik-cantik.
Anis tak reti masak sedap-sedap.
Anis tak reti duduk sopan-sopan.
Anis tak reti cakap lembut-lembut.
Dan..
Anis tak reti nak gembirakan hati mak dengan sempurna.
Tapi mak..
Dalam segala benda anis tak reti tu, anis masih cuba mahu melakukan yang terbaik.
Insya-Allah...
Selagi diberi peluang oleh Allah, anis akan tetap cuba lakukan yang terbaik!
I.LOVE.YOU.MARIAH BINTI MUSA.
with all my heart n my life.

You are the Queen of my heart.
Now. Forever. Always.






p/s: oh... So much drama!! Mengada betol..

2 comments:

zAzZa said...

wahh~haniza dah pndai eh ckp psl kwen..hoho~

Hana_aniz said...

hehehe... *blushing

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik