UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Sep 28, 2010

laLOla

Salam.

Lamanya tak berblogging. Huuu~

Banyak je mende yg nak dicerita. Tapi, tak tertaip-taip pun lagi. Haish.
Tak apalah. Cerita pasal si arkus Amin ni sekejap.

Arkus tu guinea pig@tikus belanda. Ada 2 ekor. Jantan dan betina. Tuannya, Amin da pergi ke UTHM untuk Kejohanan Pencak Silat. So, tanggungjawab menjaga si arkus 2 ekor ni terletak pada aku. Hohoho.. Sememangnya mereka sangat comel dengan rambut spiky nye. Huu~~ Baru saja sehari aku bersama mereka ni, aku dah pun leh wat perbezaan behaviour mereka. Hebat tak?
Hahaha..

Kepada Amin, memandangkan ko panggil 2 ekor ko ni arkus. Means tak ada nama beza antara keduanya, biar aku yang kasi nama! laLOla! si laLO dan si LOla. hehehe..

Tumpuan aku kepada facebook memang sudah beralih ke mereka berdua. Kadang-kadang nak dekat setengah jam aku boleh dok perhati je diorang ni wat apa. Suka berebut tempat dan sebelum minum air mesti diorang nak gigit bekas botol air tu. Elok dah minum air, pergi gigit grill sangkar tu. Si Lalo (jantan) lah yg suka wat cam tu. Lola (betina) kalau lepas minum air, terus je masuk tempat tidur dia.

Huu~ Aku nak bela sekor haiwan peliharaan gak la! Even dah ada kucing yg banyak kat rumah tu. Nak bela Ferret! Yeeehaaaa~ Lagi comel kot. Hohoho.. Tak apa, simpan duit nanti bolehla beli.

Baik! Si ferret sudah masuk dalam list 'To buy'.


Lalala~~


Nak tengok pic laLOla? Nanti aku upload ok? =)

1 comment:

ShaHiRah HayAti said...

nnti kalo p tening time amin xbalik lg ni..bak tau..akak nk tarik telinga lalola 2 puas2...hahahaha...mau nengok puas2..hehehe

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik