UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Feb 25, 2010

Monolog diri

Kenapa susah nak fokus?
Sebab hati dan fikiran Haniza tak bersungguh.
Kenapa jadi macam tu?
Sebab Haniza malas.
Kenapa malas?
Sebab Haniza tak displin.
Kenapa tak displin?
Sebab Haniza suka main-main.
Kenapa? Tak nak berjaya ke?
Haniza nak!!
Habis tu.. Kenapa tak study?
Huhuhu.. Cepat mengantuk.. Selalu pulak tak ada mood..
Mood? Mood untuk belajar perlu dicari ke?
Perlu! Kalau tak, susah nak study. Apa-apa perkara pun perlu ada mood.
Ah! Tu semua alasan! Ngaku je la... Haniza tak nak berjaya.
Tak tak tak!! Haniza mahu berjaya!!
Habis tu?? Macam mana nak berjaya kalau tak berusaha?
Huhuhu...
Kalau rasa diri tu da pandai sangat.. Tak payah baca buku pun boleh jawab dengan cemerlang, haa.. Teruskan la!
Tak pandai...
So, start make up your mind la gal! Semua perkara perlu berusaha. Kejayaan bukan datang bergolek-golek macam tu je..
Isk.. isk.. isk..
Build up back your 'semangat'! Cari balik semangat yang hilang tu!
And stop thinking and doing something useless! Bukan menguntungkan. Malah merugikan diri sendiri!

1 comment:

Siti Nurnasihah said...

kita perlukan mood..sbb itu style kita..haha carilah mood tu..insyaAllah dapat..:)

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik