UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Feb 8, 2010

Ais-krim

Assalamualaikum...

Juz nak mengomel jap.



Hidup umpama ais-krim. Nikmatilah ia sebelum cair. Wee~



Telus daripada konsep yg hendak aku maksudkan di sini adalah..
(ayat skema weh!! wow! hahaha..)

Kita sering nampak derita hari ini, tapi kita jarang ingat kebahagiaan untuk esok hari.. Jadi belajarlah untuk menghargai apa yg kita miliki hari ini, kerana kita takkan dapat mencapai penghargaan untuk esoknya jika semuanya telah tiada…..



p/s: mmm.. mcm tak kena sangat kn? mmm.. Tapi itu lah yg aku maksudkan. Apa yg aku merepek ni?? Adoii.. Haa... Faham-faham sendirilah.. Tiba-tiba pulak, aku yg tak faham.. Haish!

Eh! Aku faham! Juz that nak bagitau, menyesal dulu pendapatan.. Menyesal kemudian, tiada gunanya. Ye r.. Kalau ada orang offer ais-krim, amik je! Haa.. Belum tentu lagi ada orang nak offer esok hari pulak.. Betul tak?

Perkara yg terlintas kat otak aku on the spot.. Skang ni..
Apa yg penting??! Kerjasama!! Eh.. bukan.. eh, betul la!! Tapi, tak sesuai la.. Haa... Yg penting..
TAWADHU, SABAR dan IKHLAS.. Ni my very good fren yg nasihatkn.. Thanks to her!!
Moga sifat-sifat itu senantiasa berada di hatiku.. Amin.. Time to change ni!! Bertukar!! Go go power rangers!! Hahaha..

Weh.. Aku da start melalut pepagi buta ni... Sume perumpamaan tak selaras kot.. Tengok!! Ayat BM aku pun dah tak betul.. Huhu.. Cikgu.. Maafkan saya..

Akhir kalam, aku tahu aku melalut. Haa.. Hangpa suma p cari point2 yg ada. Mana point yg berguna tu, ambil. Mana yg tak, tak yah wat pape. Adehh.. Terpulanglah..



Yang suka mengomel sampai melalut-lalut jadinya.. ~HaNiZa~

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik