UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jan 14, 2013

kedekut.


Assalamualaikum


what is mine, stays mine.
isn't that clear?
crystal clear.

kedekut? Ya. Aku memang kedekut.
Tapi 'kedekut' bukan terms yg sesuai la kot. Aku pun tak tahu nak cakap macam mana.

everthing that I love, nobody can be apart of it.

FAMILY.

bukanlah tak boleh jadi sebahagian langsung. tapi.. huhu
rasa macam susah je nak lepas?
sayang kot.
siapa tak sayang?
even a scratch pun aku boleh terasa tau.
belum lagi kalau menangis, merengek-rengek kat aku
dengan aku sekali pun meleleh.

memang nampak keras, degil aku ni
tapi..
korang faham-faham je lahh.

kalau adik-beradik aku nak berpakwe.
siap ada yg pakwe diorang add aku kt facebook.
seriously aku tak layan. pfft!

hamboi.
dah pandai ngorat-ngorat,
dah pandai ngayat-ngayat,
dah pandai gedikgedik dengan adik aku,
macam tu je usaha nak ambil hati kakak nye??
bulat-bulat aku tolak kau haaa.

itu termasuk dengan

FRIENDS

yg dimana aku letakkan mereka rapat di sisi
hampir dengan hatiku
they are my friends juga family

lebih-lebih lagi aku betul-betul dah anggap macam adik-beradik aku sendiri..
tak tahulah diorang macam mana kan..

apa yg berlaku pada mereka
aku semestinya nak ambil tahu
bukan apa
tapi prihatin

contoh Paan.
masa dia accident awal tahun lepas,
Allah je tahu macam mana perasaan aku.
tapi, alhamdulillah.
he's getting better. way better. :)

masa Nadrah masuk hospital dulu pun,
Allah.. sebak tengok keadaan dia yg kurus
huhu
tapi, alhamdulillah juga. :)

ada satu hal lagi
tapi tak nak cerita kat sini
ada kaitan gak dengan entri-entri kebelakangan ni..
memang mulut aku tak de insurans sikit
tapi aku sayang dia
sebab hal tu, dah jauh
3 tahun sama, tapi ending macam tu
harap kalau jumpa lepas ni, masih ada lagi senyuman dari dia untuk aku..

haa.
tahu nape tiba-tiba naik entri bunyi gedik-tacing macam ni?

ada sorang adik laki aku tu
even sebenarnya aku tak ada pun adik-beradik lelaki
tapi memang aku dah anggap dia memang macam adik aku
sayang kot

aku dah tahu lama pasal dia dengan dia
tanya banyak kali, dok belok sana, belok sini
bila dah kena sakat siap ugut,
baru nak beritahu
dapat pulak dia dah lama tak sembang-sembang dengan aku
sembang tadi pun nak cakap pasal tu..
serius.. sangat lah terasa sedihnyaa..

tapi bila sesi talk-chat tu tadi..
maka nampaknya..
dah tiba masa aku untuk let go..
sebelum ni macam susah je
tapi Allah mungkin nak tunjuk jalan dari apa yg aku lalui malam ni..

hmm

apa-apa pun, bersedialah haniza.
Moga yg terbaik untuk aku dan orang-orang sekeliling aku.
aameen ya Rabb..







No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik