UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

May 6, 2012

marshmallow

Assalamualaikum..

Jarang giler aku update blog sekarang ni kan?? So so sorry.. Seriously, kurang ada mood nak menaip dan fokus aku teralih sikit kepada tumblr. hehe..

my own tumblr

hoho. Sorry tak dapat nak tunjuk link. It's kinda my personal things. hehe. Memang nampak sangat lame, dull dan bosan. Tak menarik macam blog kan? Tak apa. Tumblr ni aku buat lebih kepada yg peribadi sikit. Tak banyak tulis macam blog, hanya pictures dan quotes yg menarik dan ada kaitan dengan aku. hewhewhew~~ #gedik


erkk. Bukan pasal tumblr aku nak cerita sebenarnya ni. haih. Terpesong dah. Nak cerita mengenai..




mar-sha-mal-lowww!!

eh.. marshmallow la!!

hahaha. Honestly, time kecik dulu, aku tak boleh telan benda alah ni. Rasa pelik kenyal-kenyal nak kata manis sangat pun tak. Rasa macam makan plastik pun ada. Tapi bila dah besar ni, pantang nampak.. Terus beli!! 

Tapi hati-hati, banyak marshmallow yg tak halal. So packaging yg ada jual kt market even tulis halal *bukan logo keluaran Malaysia, tolong jangan percaya sangat. Sebab apa? Antara ingredient nya adalah gelatin haiwan. Maybe lembu or bab1. Even gelatin lembu, cara dia sembelih lembu tu pun kita tak tahu kan? Tu yg kena hati-hati.

Tapi sekarang dah ada marshmallow halal. Orang islam malaysia sendiri yg produk kan. Cumanya, agak mahal dan susah nak cari kat kedai. huhu..

Kebetulan, ada member sepupu aku jual marshmallow halal. pehh~~ Tak fikir apa, terus order untuk 1kg punya!! HAHAHA

Gila pelahap kan? Bukan pelahap.. Tapi mengidam.. hukhuk..

Marshmallow oh marshmallow.. Tunggu daku~~~



chocolate marshmallow cupcakes
sila telan air liur banyak2 k! 







p/s: ada junior aku kata, "kak niza bajet cute makan marshmallow." errr. apa sinonimnya??

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik