UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jan 9, 2012

difficult times.

Salam.

Bukan nak mengeluh, bukan nak mengadu. Tapi nak meluah.
Bukan nak paksa, bukan nak halang. Tapi terpulang pada korang jika nak baca.

Seharian dari pagi sampai petang, menghabiskan masa menyiapkan projek penyelidikan. Dari rumah haiwan, ke makmal di fakulti. Bukan hari ni je. Sepanjang tahun akhir ni. *bila nak study?

Motor dah hilang, so mengemis sana sini pinjam motor. Demi segulung ijazah. *tapi bila nak study??

Balik bilik lepas tu, telefon sana, telefon sini (taming sari). Sempat terlelap beberapa minit selepas asar sebab keletihan. *dengan keadaan bertelekung terlelap. biasa dah tu. tapi sempat je lepas tu lari ke econsave demi coolblog semata

Semalaman pulak, menyiapkan list nama dan sewaktu dengannya (taming sari). Yelah, hajat hati nak siapkan lepas exam rabu. Tapi dah kena sound pulak buat kerja lembab. So, siapkan lah even aku tahu, isu ni tak akan selesai selagi aku tak letak jawatan. *bila nak study ni?

Sempat juga menggoreskan hati seorang sahabat. Tapi alhamdulillah, kemaafan telah dihulurkan dengan hati yg ikhlas dan penuh penyesalan. *tak perlu nak ulas lanjut pasal ni, coz huluran kemaafan aku seolah tak diterima. rasa terkilan. tak apa. ignore.  

Rakan sekuliah bertapak-tapak maju ke hadapan (study). Aku pulak masih terkial-kial di belakang. *bila nak study ni??

Rasa macam nak buat bodoh je. Masuk exam sesuka hati, keluar exam pun sesuka hati. Dapat result, lagilah sesuka hati. Tapi nak jawab dengan mak abah, sesuka hati gak ke??

Pergi ke niat utama masuk universiti. Sebab nak belajar kan? So, stop making excuses Haniza!!

Lepas habis exam ni, buzy dengan 3 perkara.

  1. Taming Sari *sebagai atlet dan urusetia
  2. Program anak angkat
  3. Pre-viva
oh great. Taming Sari dan pre-viva berlaku serentak. Sila kerat badan jadi dua. eerrkk.

Mak abah dah bising. Bila nak balik rumah? Since masuk sem hari tu sampai la sekarang ni, aku balik rumah 2 kali je. Satu cuti raya haji, then hari tu balik kejap.
And too bad, aku terpaksa spend the whole month kt UKM ni.
I'm sorry mak, abah. :(

Sebab apa tak balik rumah? Since dari 1st year lagi jarang balik rumah kot. oh ya. Sebabnya satu je. Buzy dengan pencak. 

Haniza the Bionic Woman.


walawehhhhhhhhhhhhhhhhhh.


erkk. ok. sori tersalah letak.
buat pengubat rindu.

hahaha


p/s: dah. pergi study haniza!

4 comments:

ainraus said...

saya rindu awak. :)

hana_aniz said...

nape saya pun rindu awak?? :)

K2r~90 said...

weh gud luk silat .. ang sekali ngan nadrah kan.

hana_aniz said...

thanks mai! :)

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik