UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Jan 10, 2012

difficult times part 2.

Salam.

eh eh. Ada pula part 2. hahaha. Tak tahu nak buat tajuk apa, tapi isi entri masih berkisar tentang perkara yg sama. So, mudahnya ambil tajuk tu je lah.

As I expected, perkara begini pasti akan terjadi. Bagai ulang tayang pulak. Bezanya dulu ada muhasabah diri. Tapi kali ni, pendekatan nya berbeza. Mereka guna golongan yg aku hormati. Alhamdulillah. Apa-apa pun terima kasih.

Cumanya, aku lagi prefer muhasabah diri. Yelah, boleh straight dari someone tu daripada ber'pas-pas' pada orang lain. Nampaklah ada keikhlasan dan kesungguhan kat situ nak menjernihkan keadaan kan? Terkilan sungguh.

The moments aku terima responsibility ni, dalam otak memori aku seolah-olah ada flash card pulak. Macam dejavu. Kita boleh agak-agak apa yg akan terjadi pada masa akan datang.

Now, it is really happened. Kalau dulu ego nak minta maaf tu, melangit tinggi. Even salah aku, aku tetap berkeras untuk tidak berkata maaf. Bila saat ni belajar tundukkan ego, mohon maaf atas segala kesilapan, orang buat tak endah pulak. Sakit hati? Ya! Tapi kena terima semua tu sebab memang salah sendiri. Bak kata orang, padan muka Haniza! What goes around, comes around. Hukum karma.

Dari form 3 dok tahan, sampai la saat ni. Great. Gunung api dah meletus. Lama sangat terpendam.

I am a bad girl.
I am emotionally unstable.
I have a really bad temper.

Itulah serba sedikit yg berkaitan dengan situasi yg aku alami sekarang. Siapa yg kenal aku since sekolah, mesti tahu kan??

Tapi masa sekolah, 3 sifat negatif tu sentiasa ada. Orang nak dekat pun takut. Masuk matriks, dan campus life, aku ingat dah terubat penyakitnya. Alamak.. Elok pulak tahun akhir ni, still ada lagi. Siapa pencetus? Entah.

Biasanya perkara yg boleh buat kita terusik hati macam ni adalah kawan-kawan sendiri. Sahabat yg kita sayang. Apa guna sahabat kalau tak boleh saling menegur?

Life must go on. Wadehel kena tegur terus rasa nak mati?? hahaha. Kecewa dan berasap je kepala ni bila mereka mengadu-ngadu sedangkan diorang boleh face to face. Tapi biasalah kan?

Trying to be strong dengan gelak ketawa dan playing around. Cuma ingatkan dalam kepala ni, ignore things in the past. Let it go. Face what comes tomorrow. Perkara ini terjadi sebab salah sendiri. So, there is no one else to blame. It's my fault. I'm the one to blame and I'm sorry.

Tapi aku rasa ada satu benda yg di isu kan, bukan salah aku sebenarnya. Entahlah. Mungkin nak menambah point bagi aku sedar dengan teguran tu kot. Terima je.

Doanya, aku dapat jawab exam esok dengan hati yg tenang walaupun tak setenang mana coz study pun belum habis lagi. *yelah bila masa nak study kalau ke sana ke mari je??





waaaaaH!



"kata nak study??" Dean perli.


erkk. Oritee. Ok2.



I need strength. I need support. I need you, mak! :'(

4 comments:

NuRuL ADiBaH said...

banyak2 sabar yea, niza.
dugaan time 3rd yr ni mmg bsar.
aku doakn ko dpt jwb exam esok
dgn baek & tenang.
insyaAllah.
=)

hana_aniz said...

terima kasih diba. doa kwn2 cm kau, sgt aku perlukan. btw, mohon maaf atas segala salah silap aku spanjang kwn dgn ko ye? Moga Allah permudahkan segala urusan (exam) kita.

bee honey said...

sory kacau jap...lupe nk gtau, yg sal ari tu, jijah ade skli ngan aku..bkn aku ngn abg man je...
maaf~

hana_aniz said...

aku agak dah. sape je lg nk emo2 n x puas hati psl aku. x pe lah. nk buat cm ne. aku ni kasar org nye. kwn sendirik pun tak suka.

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik