UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Sep 5, 2011

manusia sadis!!

Salam.

Niat tak nak update blog langsung, coz tak ada mood nak update.

Tapi bila baca entri kt blog Selamatkan Kucing Malaysia, terasa darah aku menyirap-nyirap.

Kalau lah undang-undang ni benarkan masyarakat menghukum manusia yg tak berperikemanusiaan macam tu, memang aku amik batu hempuk-hempuk kat kepala dia sampai berdarah-darah. Dah tu, kurung dia dalam sangkar, tak bagi langsung dia seteguk air mahupun secubit nasi selama seminggu!! Biar seksa mati perlahan-lahan. Bernanah-nanah luka kat kepala, darah pun tak boleh mengalir dalam badan. Padan muka! Sadis kau manusia!!

Tercarik-carik hati aku tengok keadaan kucing-kucing tu. Sedangkan aku satu family tengok kucing aku sakit, pun dah rasa susah hati gila nak mati, ini kan mati betul-betul. Memang meraung habis lah.

Kesian kucing-kucing tu.. Ya Allah.. Apa lah dosa haiwan kecil tu pada kau manusia? Dia mintak disediakan makan dan minum je. Duit dah diberi. Beratus-ratus pula tu. Susah sangat ke nak bagi makanan dan air? Kucing-kucing tu bukan mintak demand-demand macam manusia. Pizza dengan air coolblog segala ke.. Kau bagi frieskis dengan air paip pun da cukup. Tak kemana pun duit tu pergi. Alahai manusiaaa..

Sumpah kau memang kejam manusia!!
Demmm u!




No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik