UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Apr 11, 2010

Dialog at meja makan



Satu hari in the morning...



ayah: no no no!!! pagi ni kita sarapan budu!!!

anak-anak: yeay!!!

ibu: no budu in the morning!!

ayah: no no no.. budu always in the morning

anak-anak: we want koko krunch + budu. yeahh we like it!! (gembira sambil ketuk sudu kat mangkuk)

ibu: (geleng-geleng kepala). just eat what u want. but then, kalau ada siapa-siapa sakit perut, jangan complaint   pada ibu.

ayah + anak: (tunduk kn kepala)

anak: okey.. kalau camtu kami makan koko krunch la

ayah: (sambil tuangkan susu dalam mangkuk)

ibu: good boy

ayah: (diam je...tak kate pape...)

ibu: alhamdulillah. dengar cakap juga diorang ni. (ckp dlm hati)

ibu: kiss on cheek untuk ayah

ibu: kiss on cheek untuk anak-anak

ayah: pasni, keluar g mapley pekena roti telur lg best! (dalam hati)


Selesai breakfast...


ayah: kiss on cheek untuk ibu pulak.

ibu: so sweet of u.. pergi kerja elok-elok! tak boleh gatal-gatal. (sambil betul2kan tali leher ayah)

ayah : alaa.. baru nk pasang 'cawangan celcom' kat tempat lain (dalam hati)

ibu (tahu niat si ayah): berani la awak nak pasang lagi satu. (jeling-jeling ayah sambil ketatkan sikit tali leher)

ayah: erkk! takkan ayah nak buat macam tu. ibu saje la dalam hati ayah. for the rest of my life.. (senyum manis)

anak-anak: kami nak pergi sekolah! (tanda protes si anak)
ibu: ye.. ye.. sori my dear.

anak-anak: (salam dan kiss on cheek untuk ibu)

ibu: kiss on the forehead for sweet little children.




Lambaian si ibu untuk si ayah dan anak-anak di muka pintu.

Still.. Kekacauan di meja makan tak mengganggu keharmonian rumah tangga ibu ayah.

One happy family at home..


Ngee~







































p/s: hihihihi.. saja suka-suka. hahaha... tak ada kaitan dgn mana-mana pihak. kredit to mr. big guy sebab kasi idea kelakor!

8 comments:

~zAtY cHuMyll~ said...

motipp?? haha

Hana_aniz said...

hahahaha.. saje suka2.

asaktor lemodasa said...

ni realiti ke fantasi..hehee~~~

Hana_aniz said...

hahahahaha.. idea tetiba. x de kaitan dgn realiti n fantasi. ngee~

hidamo said...

"cawangan celcom"..hikhikhik.. istilah yg membina

cleo (クレオ) said...

waa...niza....terbaek ah citer ni....huhu...

seswai tuk dbuat bacaan ringan kt ruangan majalah...*thumbs up*

Hana_aniz said...

ngee~

*angelfromthedark~ said...

haniza ske la tu benda2 mcmni..hehe

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik