UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Nov 6, 2009

Kalaulah ada ‘PITIS’ banyak...


Assalamualaikum...


Everyone have their own dreams. So do I. Huhuhuhu…

Tapi ada yang dreams come true. Ada yang tak.. contoh aku.. Aku sedar kita sebagai hamba ALLAH, harus sentiasa bersyukur dengan segala apa pemberian-NYA. Alhamdulillah.. aku bersyukur. Sangat bersyukur. Syukran ya ALLAH.. Tapi sebagai manusia yang lemah, kita tak lari dari suka mengeluh. Sudah jadi norma kehidupan pada seseorang manusia itu.. Iman ni sentiasa bertambah dan berkurang. Waktu yang kurang tue lah, otak kita, jiwa kita selalu fikir yang bukan-bukan. Astaghfirullah...

Tapi takpe! Hehehe... Disebabkan memang susah aku nak jadikan kenyataan, aku post kan lah dalam blog. Sekadar

menyenangkan hati,

menyedapkan hati,

memuaskan hati.

Hohoho…

Actually banyak benda yang aku nak dan lakukan. Susah pulak nak list out kan. So, juz masukkan apa yang aku rasa paling aku berkenan sangat dan memang konfem-konfem takkan dapat. Sedih? Tak. Kurang gembira je. Hehehe.. Sebab aku yakin ada sebab kenapa aku sukar nak menunaikan impian kecil-kecilan aku ni. There must be a reason why it happened like that. Isn't it?




Camera ni memang aku teringin sangat nak miliki. Banyak kegunaannya. Aku pasti. Tapi, buat masa ni aku tak nampak lagi apa kegunaanya coz kalau setakat nak snap gambar, handset kawan pun ada. Cybershot lagi tu. (aku ada handset yg fungsinya hanya utk sms dan call. Hehehe..)





Gitar!! Trang~ tang~ tang~ hahaha... Faveret since umur aku 5 tahun kot! Tak pernah nak dapat. Nak mintak abah belikan yang mainan pun tak dapat. Menangis n meraung-raung aku waktu tu. Bukan abah aku tak bagi. Tapi tak jumpa pun kat kedai sekitar perumahan aku. Seminggu jugaklah aku tarik muka cemberut aku. Maaf ye bah??






Piano! Huhuhu.. Teringin sangat nak belajar main piano. Macam best je. Tapi teman tau, dalam Islam mana leh main alat muzik yang dipetik. Termasuklah gitar yang kat atas tu. Hui.. Tapi, keyboard leh kan?? Kan? Kan??






Ya.. ya.. ya!! Superbikes! Saya memang suka naik motor. Antara motor dan kereta. Aku lebih memilih motor. Sebab apa? Sebab bergaya. Merempit? Tak pernah ada dalam kepala otak aku. Kalau ada pun, teringin lumba kat trek je. Minat aku kat motor lebih menjadi-jadi lepas ternampak sepasang suami isteri membonceng superbike. Walaweh... bergaya giler!! Bukan muda lagi kot. Dah boleh dikira macam atuk n opah aku kot! Sempoi ah! Siap dengan jaket nyer lagi. Kasut but. Glove hitam. Full-face helmet Ala.. sebijik cam pelumba motor tu! Uh..uh..


No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik