UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Nov 7, 2009

Cinta Sang Ratu


CINTA SANG RATU


Laksana langit mencengkam purnama
Ibarat mutiara di lautan biru
Saujana mata memandang
Seluas langit terbentang

Tatkala cinta berbisik
Suaranya memuji TUHAN
Pabila rindu terusik
Rasul-NYa jadi pilihan

Sampai masanya cinta jadi taruhan
Sang Ratu menjadi impian

~Ramlee Awang Murshid~
~Novel Cinta Sang Ratu~



Sajak hasil nukilan Ramlee Awang Mursyid ni sangat-sangat menarik perhatian aku.
Lebih-lebih dengan plot cerita yang begitu menarik walaupun adakalanya seperti tak terima dek akal.
Tapi entah tak tahu kenapa, tiap kali aku baca novel Cinta Sang Ratu tu, terasa menusuk-nusuk hati. Lagi-lagi waktu scene Saifudin memanggil nama isteri dia.

"Ratna.. Dindaku Ratna.."

Dan macam mana tekadnya Saifudin mempertahankan iman dan agamanya.
Dan penawaran yang ditawarkan kepada musuh.

"Sebagai manusia, aku sayang kepadamu.."


6 comments:

qyqa said...

suka jg ye bc CINTA SANG RATU..
qyqa pun ska gak..
da bc pun sambgn dia..
HIJAB SANG PENCINTA...
best!!!!

Hana_aniz said...

da baca!! tp lg ske dgn bku second dia. ngee~

qyqa said...

aaaaaa....
sedih la buku second ni trutamanya bila ratna meninggal..
rasa nak nangis..(over!!!)

Hana_aniz said...

btol2!! sedih sgt!

cleo said...

erm..setuju...sedih~

knp musti ratna tinggalkan saifuddin... sedih sedih sedih...

ms beli bku ni, nk exam, tp semangat hbs kn bku ni dlu drpd bku skolah..kuikuikui..kenangan...

pencaricintaIlahi said...

aku pun suka yg ni gak..yg third tu x puas hati ar ending dier...yg second ni cover pun comey..

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik