UPDATE

i'm not beautiful like you. i'm beautiful like me.
Ya Allah. If I am to fall in love, let me touch the heart of someone whose heart is attached to you.” Aameen

Search This Blog

Oct 27, 2009

Mothers with their babies..

Bismillahirrahmanirrahim....

Wah.. dah lama tak post. baru je abis exam kul 2 td. susah... Animal and plant diversity. Soalan yg aku spot keluar, tak keluar langsung. haa... Kan da susah.. hui.. tp, alhamdulillah... selesai jugak even aku tak dapat jawab dgn sangat baik... huhuhuhu...

So, diz post is all about mothers with their babies!! Tp, bukan homosapien. Juz animals.. hehehehe.. Saya kan ahli Zoologi... hikhik.. eh! silap.. bakal ahli Zoologi.. insya-Allah..

Sepertimana yg kita tahu, cinta dan kasih sayang itu subjektif. bukan objektif. hehehe.. aku ada petik dari kata-kata Saifudin Jalis a.k.a Laksamana Sunan. kenal?? ala.. hero novel Cinta Sang Ratu tu.. hasil karya Ramlee Awang Murshid. Best tau novel tu! menyentuh hati, menusuk kalbu! wakaka.. serius. tak tipu. sapa-sapa yg da baca mesti sokong pendapat aku kn?? hehehe.. tp.. ada gak orang yg tak suka. biaq pi la. asal aku suka. eh, eh.. melalut pulak. sori.. ni haa..

"Cintailah ALLAH kerana ia adalah sebaik-baik cinta..
Kemudian cintailah diri sendiri..
Sesudah itu, cintailah.. kanda...'

Walaweh.... ayat romantis gitu!! Maksud yg ingin aku ketengahkan disini ialah.. TIADA CINTA DAN KASIH SAYANG YANG LEBIH AGUNG SELAIN CINTA DAN KASIH SAYANG ALLAH S.W.T.. kita sendiri boleh lihat. boleh fikir. boleh selami. boleh tafsirkan bagaimana cinta dan kasih sayang yg Allah wujudkan dalam setiap makhluk-makhlukNYA termasuklah haiwan.
cuba kita bukakan kembali minda kita yang berhabuk, bersawang tu.. eceh... macam nak bagi ceramah jek! hihihi.. ok. sambung balik. kita lihat sekeliling kita.

pandang kiri
pandang kanan
pandang atas
pandang bawah..

nampak apa tu?? hahaha.. mesti nampak keindahan betul tak?? langit yg membiru lagikn tinggi tp tak nampak macam tinggi pun kn?? rasa cam boleh dipegang-pegang. lagi-lagi awan. aku selalu bayangkan tu gula-gula kapas. nyummy!! sedapnye!! lautan yg luas. cantik je.. hutan yang menghijau.. damai je.. haiwan-haiwan yg comel.. (even ada jugak yg tak comel) rasa cam nak digigit-gigit je.. nape ek? asal comel je, mesti rasa nak gigit?? tak tahu la kalo orang lain cam ne kn.. ish.. aku rasa mcam dah terlebih melalut ni..

k! back to my point! apa yg aku nak tunjukkan kat sini hanyalah semata-mata pics yg comel-comel tu. hihihihi.. tiap kali aku tengok haiwan. tak kira la monyet ke... kucing ke.. iguana ke... (khinzir terkeluar dari senarai ye??!!) aku mesti ketawa n senyum sorang-sorang. biarlah orang nak cakap aku ni gila ke apa. aku selalu bayangkan yg diorang boleh cakap dgn aku. bayangkan je lah ye.. kalo betul-betul boleh cakap, mau nye aku da angkat kaki, sprinter terus! menakutkan pun ada. ada pulak, kalo aku jumpa mana-mana kucing, mulut aku automatik cakap

'Ayang..'

ayat pendek utk sayang. da terbiasa kot. kucing-kucing kat umah aku pn aku panggil cam tu. nanti da kawin, aku tak leh panggil suami aku 'sayang' la. mesti teringat kat kucing aku nanti. hahahaha.. ish.. tak ada nye teringat. aku boleh beza kan lagi manusia dgn haiwan.

haa... lagi.. bila aku tengok pics kt bawah ni.. aku boleh nampak macam mana sayangnye seorang ibu itu terhadap anaknye. malah even bukan anak dia pun, si Mami tu tetap leh sayang. Cantik tak kasih sayang Allah?? Cantik kan?? cantik...
So, enjoy diz pictures!! Apa perasaan anda? what is your gut telling you?? Do give ur comment ok??



pic yg aku copy dari blog awan.. Sori ye awan, aku tak bagitau dulu before copy??
Mak monyet dgn anak kucing. jangan terkejut kalo mak monyet tu menyusukan anak kucing tu.



Aummmm!! white tiger. albino?? x lah. white tiger. susah nak jumpa kot. kalo ada pn, kt zoo je. diancam kepupusan. nk kasi breed, byk plak masalah..
Mami tiger tu garang.. jgn sesekali kaco anak aku!!




mami panda!! comel je anak dia duduk.. huhuhu..




alalala... ni wild cats. or lebih dikenali sbg Lynx! huhuhuhu... comel GILER!!!!



wakakaka... muka nerd je anak zirafah tu. hikhik... one kiss 4 u from mami!



kalo aku lah yg dpt tido kt mami tu.. mesti lena sungguh!! bulu yg mengasyikkan... comel sangat...



mak berpuluh-puluh kali ganda besarnye dr anak... mami.. nak ciket leh??



da most unique n beautiful creature... teringin sangat nak ada 1! banyak2 lagi bez!!




comel!! rasa nak cium-cium je!!





betul ke tu anak mama? nape dia warna putih? bese la tu.. kecik-kecik putih la. tp da besa.. byk dosa.. hitam la jadinye.. hehehe... tak ada kena-mengena pun kenyataan tu dgn pic di atas ye??






toink~ si kecik yg suka main sorok-sorok belakang ibu. ngeh3~




nak bawak gi mana tu?? pic ni da jadi wallpaper laptop aku skang. kat YM skali. I like!!




ni pn sama. anak dia kecik je. mak nye.. hui.. besa.. hehehe.. kiut!






Ibu... ibu... engkaulah ratu hatiku....


8 comments:

ezuan saad ali hussein said...

salam..
wah..best aku bca post kali ni..
tbe2 aku rasa aku ade geng..
aku pn lbh krg cm ko gak..
kdg2 sembang dgn bnatang..lg plik..
tp best sbb diabinatang (*diorang)x pndai sakitkn ati aku wpun skuter aku tu dah byk kali dorg kencing depan mata aku plak tuh..hehe..

Hana_aniz said...

hahaha.. yeh!! jom join da kelab! kelab pencinta haiwan!

sya[E] said...

hye...
chomey sgt haiwan2 2..
plg suke tgk
tiger putih+panda+koala bear..
hehe

Hana_aniz said...

hehehe.. same2!!

cleo said...

Assalamu'alykum...

Waaaa...!!!! Comey nye...!!!!
nyampah....huhuhu...terlalu la kiut nye natang2 tu....

Pandai niza carik ek...huhu...

Comey comey comey....^^

Niza, I love it [n I love u too la..huhu]

Hana_aniz said...
This comment has been removed by the author.
cleo said...

lorh..T_T

azizah ni...

sedih..sedih...sob sob...

TiMbAHiJaU said...

wahhhh...comey sesangat la n3 kali nie...hehe..
minat cinta sang ratu gak eh??
qaseh pon minat sgt3...hik hik hik

Post a Comment

Popular Posts

Yang menarik